Merhaba, Artado projesinin kurucusu, videoda adı geçen Arda benim. Öncelikle destek çıkan, öneride ve eleştiride bulunan herkese teşekkür ederim. Bu gönderiyi ve yorumları daha önce görmüştüm ama tartışmalarda projeyi çok anlayan olmadığından çok garip yorumlar dönmüş, bu yüzden pek katılmak istemedim. Fakat yine önüme çıkınca yazayım, kendimizi ifade edelim istedim.
Öncelikle arkadaşlar, bizim amacımız Google olmak falan değil. Yani 6 yıldır projeyi geliştiriyorum, hiçbir yerde Google ile bir kıyasa soktuğumu, Google'dan daha iyi bir şey ileri koyduğumuzu iddia ettiğimi hatırlamıyorum. Biz bu projeyi tutup tutmaması için de yapmadık. Bizim amacımız, değerlerimiz her şeyimiz belli. Biz mahremiyete duyarlı ve açık kaynak bir ekosistem kurmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız ne para, ne de kocaman bir şirket olmak. Kâr amacı gütmeyen bir proje bu. 6 yıl oldu projeye başlayalı, yavaş yavaş bir topluluk oluşturduk, belli bir kitleye ve kullanıcıya ulaştık. Böyle de devam edeceğiz yani. Çok garip yorumlar dönmüş. "Bu mu tutacak?" falan yani tutmayacak diye her şeyi kapatalım, gidelim, büyük şirketlerin tekelini kabul edelim o zaman? Çok garip bir bakış açısı bence bu. Siz işe yaramaz veya boşa bir çaba düşünebilirsiniz, saygı duyarım. Fakat ben bunu yapmaya değer görüyorum. Proje başladığında ortaokul sondum, şu an üniversitenin yarısına geldim. Öğrene öğrene, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İyi bir şey de ortaya koyduğumuzu, daha da iyi şeyler ortaya koyacağımızı düşünüyoruz. Biz öyle klasik bir arama motoru projesi değiliz dediğim gibi, bir manifestomuz, hedefimiz var. İnandığımız değerler çerçevesinde projeler üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.
Yine destek çıkan, projeyi paylaşan, savunan herkese özellikle
@Nefs İlmi,
@Hasan Merkit ve
@KerimCan05 teşekkürlerimi sunarım. Eğer bir sorunuz varsa cevaplayabilirim. İlginiz için teşekkür ederim.