YKS için ders çalışma planı nasıl olmalı?

Renster

Tanınmış Üye
Koçluk alıyordum fakat yaptığı program çok kötü. Temelim olmamasına rağmen AYT matematik falan ekledi programa, ondan dolayı da pek verim alamadım. Kendim program yapmak istiyorum. Matematik için temel atma kitabını çözüyorum. Nasıl bir program yapmalıyım?

Koçluk alıyordum fakat yaptığı program çok kötü. Temelim olmamasına rağmen AYT matematik falan ekledi programa, ondan dolayı da pek verim alamadım. Kendim program yapmak istiyorum. Matematik için temel atma kitabını çözüyorum. Nasıl bir program yapmalıyım?
Şu anda net durumunu branş branş atar mısın? Ona göre rota çizelim hızlıca.

Her bu tip konuya yazıyorum, önce matematiğe odaklanmayı öneririm. Hangi kitabı çözüyorsan günde 100 soru veya 10 sayfa ondan sonra bi bu kadar da kimya sonra bi bu kadar da biyoloji şeklinde iş yürümez. He her şeyi süper çalışmışsındır ikinci üçüncü yılındır belki birazcık mantıklı olabilir basit düşünürsen fakat gerçek başarı için eksiklik ne kadarsa o kadar ağırlık vereceksin. Mantıklı değil mi? Bir de hiç bilmeyen birini getir TYT kimyayı bir ayda bitirtirim 6 doğru 1 yanlış garantili hayırlı olsun, zaten 7 soru var. Hiç bilmeyen birini getir matematikte aynı doğru yanlış oranını yakalaması en az 6 ay sürer benim öğretimimle günde 10 saat uğraşsa bile. Sınavda her iki basamakta da matematik soru sayısı diğer tüm sayısal derslerin soru sayısına ya eşit ya da 2 katı. Diğer derslerin içinde de matematik bolca geçiyor özellikle AYT fende, öyleyse en çok zamanı ve emeği doğal olarak matematik yemeli. Hangi "temel atma" kitabıysa o ona odaklan sabah başla akşama kadar çöz, çözemezsen çözümünü izle, çok sıkılırsan başka derslere biraz bak sonra geri dön bu şekilde o kitabı bitir hızlıca. Sonra ilk konudan sırayla Eyüp Boncuk ders anlatımı izleyip ardından Mikro Öğreten Fasiküller üzerinden o konuyu bitir, sıradakine geç. Böyle böyle her günün matematikle geçsin en azından şu ilk 12 miydi neydi konu bitip problemleri çözebilir hale gelene ve köklü sayı görünce off bunlardan nefret ediyorum demeyene kadar. Fonksiyonlar, polinomlar, ikinci derece denklemler, mantık, kümeler, sayma ve olasılık konuları kalana kadar tüm matematiği bitir bu Mikro Öğreten Fasiküller'den.

Sonra şu an gıcık olduğun mol hesaplamaları, kimyasal tepkimelerde denge, hız, enerji, karışımlarda yüzdelik oranlar falan ne kadar basitmiş diyeceksin. Bu aşamadan sonra tekrar konu aç yine yardımcı olurum. Aralık 15 gibi bu noktaya gelirsen çok iyi olur.

İşin daha da kolay, sana şaka gibi gelecek ama sadece 30 gün TM'de kalmama rağmen bu seneki AYT sınavında 5/1 Coğrafya ki onda da körfez adlarını karıştırdım, ve tarihte de 5 küsür net yapmıştım. Emin ol genel kültürün yüksekse çerez soru SOS kısmı, TDE'yi biraz kasman lazım ama onu da halledersin.

İşin daha da kolay, sana şaka gibi gelecek ama sadece 30 gün TM'de kalmama rağmen bu seneki AYT sınavında 5/1 Coğrafya ki onda da körfez adlarını karıştırdım, ve tarihte de 5 küsür net yapmıştım. Emin ol genel kültürün yüksekse çerez soru SOS kısmı, TDE'yi biraz kasman lazım ama onu da halledersin.
Aynen öyle hocam. Tek sıkıntı TYT-AYT mat ve geo.

Dediğim gibi zaten yap o zaman. Sadece bundan sorumluymuşsun gibi çalış ve zamanı hep matematiğe ayır en azından 15 Aralık gelip dediğim noktaya ulaşana kadar. Elindeki kitabı erit direkt MÖF geç, Orijinal yayınları bu konuda bayağı iyi. Acil de iyi Apotemi de iyi ama bence en temel noktada ilk bitirilmesi gereken MÖF çünkü çözümleri çok başarılı buldum. Soru kalitesi üç yayında da güzel ama çözüm kalitesi açıkçası Orijinal yayınları daha çok özeniyor bu işe. Tek işin matematikmiş gibi davran ve Türkçe'den sadece denemelere git, bazen uyanınca paragraf çöz, arkadaşlarının çözemediği sorulara bak ve matematiği iyi olanlara kendi sorularını sor bu ne iş bi kısaca anlatsana de. Aralığa kadar acayip değişim bekliyorum 25 doğru TYT matematik garanti gibi bunları yaparsan.

Sayısal 764.sü olarak söylüyorum, hocam sınava hazırlanırken bir kere olsun program yapmadım. Bence en kaliteli strateji sabahtan akşama bir dersten soru çözmek. Ben, genellikte günde bir dersi çalışıyordum; onu da artık soru çözecek durumda olmayana kadar yapıyordum. Çalışacağım dersi seçmeye gelince: O gün hangi kitap gözüme güzel gözükürse onu seçiyordum.

Matematikte de stratejim değişmedi, üç gün sabahtan akşama problem çözdüğümü hatırlarım. Bu stratejinin bana katkısı büyük.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt