Bir sene mezuna kalarak istediğim bölümü ve şehri kazandım. Üniversiteden sonra ise istediğim iş için 4 sene bekledim. Tabii ki hayatın sonu değil. Bazı öğrenciler var, TIP beğenmiyor. Neden diyorsun, altı yıl okuması çok uzun diyor. Takılmayın böyle şeylere. Bir mecburiyetiniz yoksa bekleyebilirsiniz bence. Sonuçta kendinizce mantıklı bir açıklamanız var.
Kal ama lütfen bu sefer işi ciddiye al. 2 sene YKS hazırlığı yapmışsın illa bir şeyler vardır aklında. Bu son şansın ona göre iyi düşünmelisin. Başarılar diliyorum
Deme hocam...
3. cü mezuna falan kalırım, evlatlıktan reddedilmeme az kaldı. Bunu dersem beni sanırım sokağa atarlar.
Hakkari bomba imha gelse bile gitmem lazım.
Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin. Türkiye beni çok strese sokuyor. Normalde matematiğim çok iyi (bana göre) TYT 25-30 gelebilir yetişirse ama AYT doğru düzgün çalışmadığım için bilemiyorum.
Sınavın zeka seviyemizi 10 farklı ders ile ölçmesi zaten yanlış, o da ayrı bir konu. Şu anki aklım olsa sanayide kalfa olurdum. Liseye başlarken direkt sanayiye.
Eğer yılın beklediği gibi gitmediyse muhtemelen seneye de aynı şey olacak çünkü yine aynı ortamda durumda olacaksın. Ben mezuna kalmış biri olarak pişmanım akıl edemedim bu evde kendimi derse veremeyeceğimi.
En kötüsünden bir 2 yıllık yaz ve dikey geçiş yap evde oturup YKS çalışmaktan iyidir.
Hocam, öyleyse ben de 2 sene okuyup DGS'ye geçeyim.
Ama 2 sene ön lisans okuduktan sonra seni 4 senelik için en baştan başlatıyorlar diye biliyorum.
Ön lisans mezunu sonrası, lisans için 1. sınıftan okumaya başlamıyor mu?