Makaleler
17
Yer
Rockport City
YKS'de sayısal 100-150 bin veya daha iyisini yapmak için en az kaç net yapmak gerekir?

TYT'de duruma göre değişiyor genelde 50-60 net civarı yapıyorum bazen zorlarsam 70-75'lere geliyor.

AYT daha yeni başladım pek bir kesinlik yok ama birkaç denemede anca 25 net falan geldi.

Sizce bu kalan 5 ayda netleri yükseltebilir miyim? AYT zaten yeni başlıyoruz ilk kez geçen hafta oldum denemeyi.

Aramızda YKS'ye girmiş olanlar varsa netlerini ve kaç bin geldiğini de belirtirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
Yeni başladığını kendin söylemişsin, hazirana doğru AYT gelişir eğer dersi dinlersen. 5 ayda 50 bine girebilirsin ama çalışma ve istikrar önemli.

hazirana doğru AYT gelişir eğer dersi dinlersen. 5 ayda 50 bine girebilirsin ama çalışma ve istikrar önemli.
Hocam dersleri bu aralar bayağı ciddiye almaya başladım iyi çalışma ile AYT kaç nete kadar çıkar sizce? 40-50 netlere gelinebilir mi?

Çok kolay/zor olmazsa soruların yarısı yeterli olur.

Ne kadar çalışıp ne seviyeye geleceğiniz sizinle alakalı. Sorunun cevabını siz ve en yakınlarınız bilir.

Screenshot_20251218-121444_Chrome.webp

Çok kolay/zor olmazsa soruların yarısı yeterli olur.

Ne kadar çalışıp ne seviyeye geleceğiniz sizinle alakalı. Sorunun cevabını siz ve en yakınlarınız bilir.

Anladım yani TYT de bi 60 net AYT de de bir 40 net ile 100-150K geliyor yani.

Sıkı çalışma ile AYT yükseltip TYT de de çalışsam her türlü yaparım gibime geliyor, disiplini elden bırakmamak lazım.

Sağolasın hocam.

Direkt net sayısı değil, tümünün yarısı. Her derste kaç soru varsa yarısı kadar net yapmak. Her ders eşit değil. Örneğin TYT'de 6 soru biyoloji var ama 7 soru fizik var. İkisinin toplam değeri aynı. Yani 1 biyoloji neti 1 fizik netinden daha değerli.
Tabii pek bir fark olmuyor ama yine de tam yarısı öyle.

Direkt net sayısı değil, tümünün yarısı. Her derste kaç soru varsa yarısı kadar net yapmak. Her ders eşit değil. Örneğin TYT'de 6 soru biyoloji var ama 7 soru fizik var. İkisinin toplam değeri aynı. Yani 1 biyoloji neti 1 fizik netinden daha değerli.
Tabii pek bir fark olmuyor ama yine de tam yarısı öyle.
Anladım hocam kafamda kabaca bir şekil belirdi zaten.

Hedef zaten yapabildiğimin en iyisi ama olacak muhtemel sonuç 100K civarı, belli zorlarsam 80-60 lar gelebilir hiç belli olmaz.