Baran777

Çalışkan
Arkadaşlar, ben rahat bir işletim sistemine geçmek istiyorum. Amacım YouTube izlemek, GTA V online oynamak, Python Visual Studio Code kullanmak, ekran kartı sürücüleri kullanmak.

Özellikler: Az RAM kullanımı, az alan kullanımı ve performanslı olması.

Not: Böyle bir işletim sistemi istiyorum. Microsoft yapımı bir işletim sistemi olabilir ama Windows işletim sistemleri olmasın.

Chrome OS nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'ta GTA 5 Online oynamak mümkündür, ancak birkaç ek adım gerektirir. GTA 5, resmi olarak Linux için yayınlanmadığı için, oyunu çalıştırmak için bir uyumluluk katmanı veya sanal ortam kullanmanız gerekir. İşte genel yöntemler:

1.​

• Steam'i yükleyin: Linux'ta Steam'i kurun. Çoğu Linux dağıtımı için Steam paketlerini bulabilirsiniz.
  • Proton etkinleştirme: Steam Ayarları > Steam Play sekmesine gidin ve "Steam Play for all other titles" seçeneğini etkinleştirin.
  • GTA 5'i kurun: Steam kütüphanenizden GTA 5'i yükleyin ve Proton kullanarak çalıştırmayı deneyin.
  • Online Mod: Rockstar Social Club ile giriş yaparak Online modda oynamanız mümkündür.

2.​

• Lutris'i kurun: Lutris bir Linux oyun yöneticisidir. Web sitesinden kurulum talimatlarını izleyebilirsiniz.
  • GTA 5 için script kullanın: Lutris'te GTA 5 yükleme scriptlerini bulabilir ve Wine ayarlarını otomatik olarak yapabilirsiniz.
  • DXVK ve Wine: Lutris genellikle DXVK (DirectX için Vulkan çeviricisi) ve Wine (uyumluluk katmanı) gibi araçları kullanır.

3.​

• GTA 5 Linux'ta çalıştırıldığında performans, kullandığınız donanım, grafik sürücüleri ve Wine/Proton ayarlarına bağlıdır.
  • Grafik sürücüleri: NVIDIA veya AMD için güncel sürücüleri kurmanız önemlidir.
  • Anti-Cheat: GTA Online için kullanılan bazı anti-cheat sistemleri Linux'ta sorun çıkarabilir.

Özet​

Linux üzerinde GTA 5 Online oynamak biraz çaba gerektirse de mümkündür. Steam Play (Proton) veya Lutris gibi araçları kullanarak başarılı bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Ancak bazı anti-cheat sorunları ve optimizasyon eksiklikleri nedeniyle zaman zaman hata alabilirsiniz.

Chatgptden aldım.
Oynanmıyor. Anti cheat geldi.

Rezalet, hem ChromeOS, hem ChromeOS Flex. Tavsiye etmem.

Rezalet, hem ChromeOS, hem ChromeOS Flex. Tavsiye etmem.

Tamam Chrome OS elendi başka önerisi olan.

Windows istemiyorsun, ChromeOS'da listeden çıktı, geriye sadece Linux kaldı ancak Linux'da bana göre bu konularda pek bilgisi olmayan birileri için çok zor. Neden Windows istemiyorsun?

Çünkü hataları var, gözde görülmeyecek kadar küçük ama ben gördüm. İkincisi fazla RAM kullanıyor, depolama alanı çok kullanıyor ve temasını hiç beğenmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mint veya cachy olabilir. Gta 5 sadece hikaye olarak oynanabilir. https://www.protondb.com/ oynadığın oyunlara buradan bakabilirsin. Python, browser için herhangi bir linux distrosu önerilebilir. Oyun için ise cachy öneririm.