Herkese selam dostlar. Kafama takılan bir ikilemi sizinle paylaşmak ve diğer oyuncuların bu durumda ne yaptığını merak ediyorum.
Oyun dünyasında bazı yapımlar var ki başyapıt kabul ediliyor: Cyberpunk 2077, The Last of Us serisi, Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls gibi. Ancak bu oyunların ya mekanikleri bana hitap etmiyor, ya temposu çok yavaş geliyor ya da açık dünyası/görevleri bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Örneğin Mafia 3'teki tekrara binen görevler gibi.
Mesela GTA 5, Mafia 2, Battlefield serisi, Medal of Honor 2010 ve Warfighter'ı sıkılmadan bitirdim. Battlefield'da çoğu kişinin sevmediği Hardline'ı bile bitirdim yani.
Böyle durumlarda oyunu yarıda bırakıyorum ama hikâyesini, finalini ve evrenini çok merak ettiğim için gidip YouTube'dan baştan sona sinematik özetini veya oynanışını izleyerek hikâyeyi bitirmiş/tüketmiş oluyorum.
Şimdi gelelim asıl ikilemime: Bu tarz oyunları "Hadi bir de kendim oynayarak bitireyim." diye tekrar yükleyip şans vermeli miyim, yoksa "Zaten hikâyesini, sonunu, her şeyini biliyorum; tekrar oynarsam sıkılırım." diyerek hiç bulaşmamalı mıyım?
Zaten bildiğim bir hikâyeyi oynamak bana biraz zaman kaybı gibi geliyor ama bir yandan da "Acaba kendim oynayarak bitirse miydim?" diye içten içe bir kuruntu oluyor.
Siz bu durumda ne yapardınız? Hikâyesini önceden bildiğiniz bir oyunu tekrar oynamaya üşeniyor musunuz, yoksa "Oynanış her türlü oynatır." mı diyorsunuz? Fikirleriniz nelerdir?