Yüksek lisans değişiminde tecil durumu ne olur?

Behzatinho

Yetkin
Yer
Donauinsel
İyi günler arkadaşlar. Geçtiğimiz yıl tecilim gelmeden memleketime yakın başka bir şehirde tezli yüksek lisansa kaydolmuştum ancak sene içinde bazı nedenlerden ötürü ilk yıl dondurup gitmedim. E-devlet üzerinde son tecil tarihi 2028 Aralık görünüyor. Bugün de memleketimde başvurduğum bir üniversiteden kabul aldım ve oradaki kaydımı silip buraya gelmekte iki niyetliyim. Eğer böyle bir şey yaparsam tecil durumum zarar görür mü? Ya da buraya hiç kaydolmadan sene içi oradaki üniversitemde devamsızlık yaparsam atılma durumum olur mu? Bu durumda tecilim nasıl etkilenir?

Yüksek Lisans'da hocalar derslere gelmeni bekleyebilir ama normal lisans programı kadar yoğun bir ders programı olmuyor. Belki hocaların inisiyatif alırlarsa gelmemeni sorun etmezler. Bence kendi yaşadığın yerdeki üniversiteye git. Zaten kabul almışsın ne güzel. Abim de yüksek lisans yapmak istiyor ama liyakatsizlik diz boyu..

Hocam, zaten akademi tarafı torpil yuvası, o yüzden kendimi hırpalamak istemiyorum. Sırf çevremden kaç kişi bağlantılarıyla araştırma görevlisi oldu. Benim yazma amacım tecil durumum içindi. Şimdi de olası bir üniversite değişikliğinde tecilim yanar mı, yanmaz mı ya da orada derslere gitmesem atılma durumum nasıl olur, bunu merak ediyorum. Umarım abiniz de bu liyakatsızlar ordusundan sıyrılabilir..

Maalesef öyle. Dediğim gibi kendi şehrindeki üniversiteye kayıt yaptır bence ve arada bir görün hocalara. Hem de askerlik bahanesiyle yüksek lisans yapmış olursun. Derslere gitmemezlik yapma yani. Zaten hiç gitmezsen hocalar sorun çıkarır sana kesin.

İnternetten biraz araştırınca azami süre dolmadan kolay kolay gönderemiyorlarmış. Belirlenen yıl içinde (4-6 yarıyıl deniyor) dersleri, tezi veremediğim durumda atılmam söz konusu sanırsam.

İnternetten biraz araştırınca azami süre dolmadan kolay kolay gönderemiyorlarmış. Belirlenen yıl içinde (4-6 yarıyıl deniyor) dersleri, tezi veremediğim durumda atılmam söz konusu sanırsam.

Doğrudur tam bilmiyorum. Ama muhtemelen AKTS yüksek dersleri veremezsen sorun çıkar. Askerlikten neden kaçıyorsun ki? Yarın bir gün yine karşına çıkacak. Bence gereksiz. Gidip askerliği aradan çıkarmaya bak.

Şu an ayrı bir sınav sürecim var o yüzden bu 1 yıl içerisinde askerliği ayağıma bağ etmek istemiyorum o yüzden yoksa eninde sonunda gideceğim kaçarı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…