Yurt dışı alışverişi tamamen bitti mi?

EmirEffect 49

Uzman
Yer
KKTC / Antalya
Hayatımda hiç Temu, Amazon yurt dışı veya başka mağazalardan alışveriş yapmadım. Ancak artık Türkiye'de bulması zor ürünlere ihtiyacım var. Aradığım ürünün muadili var fakat hem pahalı hem de kalite olarak çok düşük. Şu sıralar da Meta Quest 3S cihazım için aksesuar bakıyorum, dandik ürünlere de para vermek istemiyorum. Bu tarz şeyleri yurt dışından getirmek zor mu veya maliyetli mi güncel yasal düzenlemelere göre?

Parasını ödesen bile gümrükte takılır. Ya bir firma üzerinden ticari olarak gösterip ülkeye sokacaksın ya da yurt dışına git gel yapan bir arkadaşınla. He bazen de ürünün Türkiye fiyatıyla yurt dışı fiyatı arasında o kadar uçurum oluyor ki uçup tatilini yapıp istediği ürünü alarak dönen arkadaşım var öylede yapılabilir. Aksi takdirde öyle saçma bir sistem var ki sponsordan hediye gelen ürünü bile geçirmiyorlar.

Yanlış bilmiyorsam kitaplar için vergi yok yurt dışından gelen. Onun dışındaki çoğu ürün bizim için çok zorlaştı getirmesi.

Bitti sayılır. Çin'den parça getirip cihaz birleştiriyorduk arkadaşlarla, şuan aldığın zaman gümrükte kalıyor Çin'e gidip tatil yapıp ürünü alıp gelsen daha az tutacak vergilerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…