Blackraven

Üstün
Yer
Diego Armando Maradona Stadyumu
Merhabalar,

Özellikle yurtdışında okuyan öğrenciler ve maliyetli ürünler almak isteyen turistler için bu rehberi yapmak istedim. Bildiğiniz gibi yurtdışından alınan ürünlerin asıl ucuza gelmesini sağlayan olay bu tax-free işlemi. Bu işlem ise klasik yöntem ile uygulandığında yorucu ve uzun bir hale geliyor. Basitçe ilk olarak tax-free veren mağazaları bulup oradan alışveriş yapıp form düzenletmeniz devamında ise uçuş gününüzde tax-free ofislerine gidip tax-free işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor, firmaların farklı kesinti oranları, nakit ödeme-hesaba ödeme gibi durumları ile uğraşmanız gerekiyor. Bu kadar uğraşa rağmen alacağınız tax-free oranları ise %12 civarında olmakta.

Amazon'dan yaptığınız alışverişlerde ise bütün bu tax-free olayını rahatlıkla tek bir mail göndererek yapabiliyor ve kesintisiz bütün VAT tutarını(%18 civarı) geri alabiliyorsunuz.

İlk olarak bu olayın bu başlığın açıldığı tarihte Amazon.it'de %100 çalıştığını, diğerlerinde çalışıp çalışmadığı konusunda emin olmadığımı belirtmek istiyorum. O yüzden böyle bir planlama yapmadan önce kullanacağınız ülkelerin Amazon desteğine ulaşıp tax-free bilgisi almanızı öneririm.

Amazon.it sitesinin vergi iadesi başvurusunda istediği belgeler ve şartlar;
!!! En önemlisi Fatura adresinin Türkiye'deki adresiniz olması ve fatura adresindeki kişinin bilgilerinin göndereceğiniz pasaport vb.'deki ile aynı olması gerekmekte. Kargoyu yabancı ülkede teslim alacak kişinin ismi, adresi veya ödeme yapan kredi kartının sahibinin kim olduğu önemli değil. !!!

• Amazon.it tarafından satılan ürünler olmalı(3. parti satıcılar olmaz)
  • Toplam €70 üzerindeki ürünler olmalı(VAT dahil). Yani 30-30-10€'luk 3 ürün bile sayılıyor.
  • Ürün alımından 90 gün içinde başvuru yapılmalı
  • Pasaport fotokopisi.
  • Yurtdışında ikamet ettiğinizi doğrulayan bir belgenin kopyası (E-devlet'ten aldığım ikameti gönderebilirsiniz)
  • Invoice belgesi (Amazon üzerinden alınıyor)

Invoice belgesi genellikle ürün kargoya verildikten sonra çıkıyor ve ekran görüntüsündeki noktadan temin edebiliyorsunuz.

1763551248932.webp

Gerekli belgeleri temin ettikten sonra aşağıda belirttiğim mail adresine (sadece amazon.it için) gönderiyorsunuz. Bu kadar. Genellikle 2-3 mesai saati içinde dönüş yapılıyor ve 5 iş günü içerisinde bütün VAT bedeliniz hesabınıza iade ediliyor.
[email protected]

Bu yöntem ile aldığım bazı tax-free'ler:
1763551832151.webp
1763551396460.webp

Son olarak ise bugün aldığım laptopta €144.24'lük tax-free kabulü aldım ama daha yeni mail geldiği için sisteme henüz işlenmemiş.
1763551483262.webp

Umarım faydalı olmuştur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba. Öncelikle bu rehber için teşekkür ederim. Size şöyle bir sorum olacak, Amazon.it bana ürünün faturasına gümrükte damga vurdurduktan sonra faturayı onlara göndermemi belirtti. Sizde bu süreç nasıl işled? Benden istedikleri belgeler şunlar: Pasaport kopyası, ürünün gümrük tarafından damgalanmış hali(nasıl olacağı hakkında bilgim yok). Dedikleri şey şu:

"Gümrük damgalı (Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra havaalanında gümrük masasına gideceksiniz, orada satın aldığınız malların detaylarını paylaşabilirsiniz ve faturanıza damga vurduracaksınız, bu çok önemli) ve Avrupa Birliği'nden ayrıldığınızı gösteren seyahat belgesi. Gerekli tüm belgeleri verilen e-posta adresine gönderebilirsiniz ve ekibimiz belgeleri doğruladıktan sonra size bildirimde bulunacaklar ve ardından KDV iadesi almak için tekrar bizimle iletişime geçebilirsiniz."

Şimdiden çok teşekkür ederim, çünkü bu konuyla ilgili net bir bilgim hala yok.

Hocam merhaba. Öncelikle bu rehber için teşekkür ederim. Size şöyle bir sorum olacak, Amazon.it bana ürünün faturasına gümrükte damga vurdurduktan sonra faturayı onlara göndermemi belirtti. Sizde bu süreç nasıl işled? Benden istedikleri belgeler şunlar: Pasaport kopyası, ürünün gümrük tarafından damgalanmış hali(nasıl olacağı hakkında bilgim yok). Dedikleri şey şu:

"Gümrük damgalı (Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra havaalanında gümrük masasına gideceksiniz, orada satın aldığınız malların detaylarını paylaşabilirsiniz ve faturanıza damga vurduracaksınız, bu çok önemli) ve Avrupa Birliği'nden ayrıldığınızı gösteren seyahat belgesi. Gerekli tüm belgeleri verilen e-posta adresine gönderebilirsiniz ve ekibimiz belgeleri doğruladıktan sonra size bildirimde bulunacaklar ve ardından KDV iadesi almak için tekrar bizimle iletişime geçebilirsiniz."

Şimdiden çok teşekkür ederim, çünkü bu konuyla ilgili net bir bilgim hala yok.

Ben bu rehberi yazdığım zaman benden gümrük damgası istenmemişti. Yeni bir uygulama olabilir. Benden sadece ülke dışına çıkacağımı gösteren bir belge(uçak bileti) ve invoice belgesini istemişlerdi.

27.03.2026 tarihinde güncelleme yapmak istiyorum. Amazon artık vergi iadesi için gümrük memurundan damgalı invoice belgesi istiyor. Vergi iadesi oranında bir değişiklik yok ama artık eskisi gibi çıkış yapmadan vergi iadesi alamıyoruz.

Son düzenleme: