Yurt dışı iPhone 17 Pro alınır mı?

"BTK'yı aradım. Yapılabilen ama yasal olmayan bir durum olduğunu söyledi. Tespit edilmesi halinde telefon aramalara kapanır dedi." Böyle bir söylem buldum.
Devletin bu duruma el atacağını sanmıyorum, bir olay olduğu zaman telefonunu aldıkları zaman anlaşılır ancak. Fiziksel olarak açıp baktığınızda anlaşılmıyor.

Tabii aslında illegal bir durum.

Şöyle diyorlar "ama tabii ki BTK'yı arayıp sorarsanız öyle derler ama işlem e-Devlet üzerinden yasal yapılan bir süreç olduğundan istersem 2 istersem 3 telefon tanımlarım adamların işi yok gelip kim kullanıyor diye kontrol mü edecekler hem diyor kime ne ben belki arkadaşıma hediye ettim onu kanıtlamak zorunda mıyım?" bu da mantıklı geldi yani .

Devletin bu duruma el atacağını sanmıyorum, bir olay olduğu zaman telefonunu aldıkları zaman anlaşılır ancak. Fiziksel olarak açıp baktığınızda anlaşılmıyor.

Bende öyle düşünüyorum biraz daha bunu yapan var mı sonuçları ne oldu diye araştıracağım.

Bende öyle düşünüyorum biraz daha bunu yapan var mı sonuçları ne oldu diye araştıracağım.
Facebook gruplarında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin, diğer cihazlar gibi CPID kaydı yapılmıyor fakat ikos K7 gibi yanında taşıyacağın cihaza sim kartı takabilirsin.

Satarken zorluk çıkartır ama bir de sakat iş bilemedim.

Şöyle bir şey buldum. 2 telefonun IMEI numaraları farklı olunca patlıyor muş diye. BTK bunu fark ediyormuş.

Satarken zorluk çıkartır ama bir de sakat iş bilemedim.

Dediğin gibi işlem yapılabilir ama biraz sakat bir işlem. @EsatKa hocam senin dediğin gibi bir şey yapılabilir aslında 4+4 olarak 8 ay kullanırım. Bir de buna ek +2 ay alınabiliyormuş diye duydum doğru mu?

Son düzenleme:
@Yasin Alemdağ
Evet hocam, cihaz kapanana kadar tek cihaz, kapandıktan sonra tekrar açılana kadar çift cihaz kullanırsınız.
Evet hocam, 4 ay çift telefon kullanmak pek zor olmaz diye düşünüyorum. 2 ay fazladan süre almayı bilmiyorum maalesef.

2 Ay 30+30 olarak yurtdışındaki Türk vatandaşlarına imiş. Bazı şartları da var. Anlayamadığım konu 7'ye simi takınca aramaları 17'den alabilecek miyim? Söyleminizden şunu anladım kalan 4 ay için 7'ye sadece simi takıyorum. 17'yi eskisi gibi kullanmaya devam edebiliyorum doğru mu? Bir de kalan 4 ay içinde 7'yi de yanımda taşımalı mıyım yoksa hattı sadece takmam yeterli olur mu? Yanımda ekstra bir cihaz taşımak istemiyorum.

@EsatKa ustam şunu sormak istiyorum. Bu telefon 4+4 fiziki değil mi? +4 de e SIM alıp 12'ye tamamlayıp yeni yılda e SIM devam edip 4. ayda telefonu tekrardan fiziki sime geçirip 4+4 yapamaz mıyım tekrar?

Son düzenleme:
@Yasin Alemdağ, sistem oyle islemiyor. IMEI numarasina gore kayit tutuluyor. Dual SIM'li telefonlarda iki IMEI olur. Siz ister fiziki takin, ister eSIM kullanin bir IMEI uzerinden sayac basliyor. Ikincisini de harcadiginizda bitiyor.

@Yasin Alemdağ, sistem oyle islemiyor. IMEI numarasina gore kayit tutuluyor. Dual SIM'li telefonlarda iki IMEI olur. Siz ister fiziki takin, ister eSIM kullanin bir IMEI uzerinden sayac basliyor. Ikincisini de harcadiginizda bitiyor.

Anladım ben 3 SIM olarak düşünmüştüm ama 2'yi geçemiyoruz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…