Yurt dışı Xiaomi 15 mi yoksa Yurt içi POCO F7 Pro mu?

N3F3S 9

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar selam, elimde 30-32K bir bütçem var, aklımda yurt dışı Xiaomi 15 alıp 16 ay boyunca kayıtsız kullanıp daha sonrasında da server kayıt ettirmek var ama o bütçelerde yeni çıkan POCO F7 Pro'da alabiliyorum Türkiye cihazı olarak. Sizce Yurt dışı 15'e mi bulaşayım yoksa hiç macera aramayıp POCO F7 Pro'mu alayım?

Yurt dışına bulaşmayın hocam. İki de bir hep imei atmakla uğraşıyorsuz.

Türkiye cihazı olarak S24’e çıkabilirseniz ona bakabilirsiniz.

128GB olanından bahsediyorum S24’ün.

Kamera olarak S24 iyi. Performans olarak F7 Pro.

Yani performans olarak yakınlar ancak F7 Pro bir tık daha iyi. Ama ben açıkcası diğer yönlerde iyi olduğu için S24 tercih ederdim.

Yurt dışına bulaşmayın hocam. İki de bir hep imei atmakla uğraşıyorsuz.

Türkiye cihazı olarak S24’e çıkabilirseniz ona bakabilirsiniz.

128GB olanından bahsediyorum S24’ün.
Maalesef hocam bütçem maksimum 33k civarları. Kullandığım kulaklıktan ötürü Snapdragon işlemcili bir telefon tercihimdi ama bu fiyat civarlarına da Samsung olmadığı için POCO'ya yöneldim.

Maalesef hocam bütçem maksimum 33k civarları. Kullandığım kulaklıktan ötürü Snapdragon işlemcili bir telefon tercihimdi ama bu fiyat civarlarına da Samsung olmadığı için POCO'ya yöneldim.
Snapdragon niye tercih ediyorsunuz hocam? Exynos S23’den sonra düzeldi.

35000TL’ye çıkabilirseniz S24’e bakabilirsiniz.

Snapdragon niye tercih ediyorsunuz hocam? Exynos S23’den sonra düzeldi.

35000TL’ye çıkabilirseniz S24’e bakabilirsiniz.
Bose kulaklık kullanıyorum hocam Snapdragon Sound'u kullanmak için tercihim Snapdragon'dan yana ama çok güzel bir fırsat çıkarsa tabi ki vazgeçebilirim.
Hocam belki çıkarım ama s24 almak için hafıza, ram, belki de ekran kalitesinden kaybetmeye gerek var mı sizce?

Edit: Şimdi baktım bataryadan da kaybedecekmişim.

Evet oralar biraz kötü. Ram olarak sıkıntı yaşatmaz çok yemiyor Ram zaten. Ekran kalitesi olarak kağıt üzerinde Ekran kötü gözükse de Ekranı çok iyi bir cihaz. IPhone’nun ekranı bile Samsung’un. Yani F7 Pro oyun telefonu oyun için tasarlanmış. S24 kamera, oyun gibi şeyler için tasarlanmış. Oyun dışında kullanmayacaksanız F7 Pro alın.

Evet batarya biraz sıkıntılı. Ona rağmen 8 saat alanlar var. Nereden bakıyorsunuz derseniz Samsung kullanıcılarının topluluğu olan Members’tan baktım ekran sürelerine.

Yani hocam açıkcası RAM ve batarya için Samsung'a güvenebilirim hani stabil ve güzel OS olduğundan ötürü ama hafıza mevzusu bu devirde fotoğrafla işim olmamasına rağmen bile 60-65gb'ı gidiyor hafızanın ondan ötürü o beni üzüyor biraz sanırım POCO tarafına daha yakınım.
Benim için önemli olan batarya ve günlük kullanılabilirliği oyun ile işim yok ayda belki 3-5 el PUBG girersem girerim.

Ama pil için 15-20 gün boyunca telefon kendini ayarlamalı. İlk hafta pil çok gitmeyecek. 15-20 gün sonra zaten telefon optimize oluyor.

Hiç kamera kullanıyor musunuz hocam? Yani kullanıyorsunuzdur ama önemli mi? Poco çünkü oyun ihtiyaçlarını gidermek için tasarlanmış zaten. Xiaomi’de normal S24 gibi.

Poco’nun o yüzden kamera falan biraz daha kötü.

Yani çünkü sık oyun oynayan biri değilsiniz anladığım kadarıyla değil mi? Eğer oyun çok sık oynamıyorsanız S24 daha iyi bir seçenek olur.

Son düzenleme:
Kamerayı sadece evraklar için kullanıyorum hocam öyle söyleyeyim. Benim için batarya ve günlük kullanım için optimizasyon önemli.
Batarya için POCO, optimizasyon için de Samsung daha iyi sanırım. İkisi arasından bir seçim yapmam gerekecek...

Evet hocam öyle. Yazılım olarak Samsung daha iyi OneUI 7 ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…