özkan2345

Uzman
Cihaz
Xiaomi Redmi 12 Pro 5G
Selamünaleyküm herkese,
Redmi 12 Pro 5G telefonum var, Bootloader kilidi açılmıyor. Cihaz yurt dışı.
Bootloader kilidi açmaya çalıştığımda.

WhatsApp Görsel 2025-10-28 saat 00.23.51_4ce60f98.webp

Bu hatayı veriyor. Düzeltemiyorum da, ne yaptıysam olmadı.

OS sürümüm 2.0.7.0 UMOMIXM. Yanlışım varsa affola. Yardım eden ve konuyu okuyan herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun. İyi geceler, iyi Sosyaller. Not telefon brick olmştu telefoncuya götürdüm odan sonra oldu ne yaptı bilmiyorum telefon gereksiz yere ısınıyor kasıyor arada.

Son düzenleme:
Selamünaleyküm herkese,
Redmi 12 Pro 5G telefonum var, Bootloader kilidi açılmıyor. Cihaz yurt dışı.
Bootloader kilidi açmaya çalıştığımda.

Eki Görüntüle 196594

Bu hatayı veriyor. Düzeltemiyorum da, ne yaptıysam olmadı.

OS sürümüm 2.0.7.0 UMOMIXM. Yanlışım varsa affola. Yardım eden ve konuyu okuyan herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun. İyi geceler, iyi Sosyaller. Not telefon brick olmştu telefoncuya götürdüm odan sonra oldu ne yaptı bilmiyorum telefon gereksiz yere ısınıyor kasıyor arada.
Bootloader kilidini açma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Xiaomi Hesabı Kontrolü:
- Cihazınızda giriş yapmış olduğunuz Xiaomi hesabının, SIM kartınızın bağlı olduğu bölgeyle eşleştiğinden emin olun. Yurt dışında olduğunuz için, mevcut hesabınızı kontrol edin.

2. VPN Kullanımı:
- Eğer VPN kullanıyorsanız, bunu kapatmayı deneyin. Bazı durumlarda, VPN bağlantısı kilit açma işlemini etkileyebilir.

3. Geliştirici Seçeneklerini Aktif Hale Getirin:
- Ayarlar > Telefon Hakkında > MIUI Versiyonu’na birkaç kez dokunarak geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin.
- Ayarlar > Ek Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri’ne gidin ve “OEM Kilidi”ni açın.

4. Bootloader Açma Araçları:
- Xiaomi’nin resmi bootloader açma aracı olan "Mi Unlock" uygulamasını kullanarak işlemi tekrarlayın.
- Mi Unlock aracı ile cihaza bağlanın ve talimatları izleyerek kilidi açmaya çalışın.

5. Zaman Bekleme:
- Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, bazen Xiaomi hesabıyla bağlantı yapabilmek için 72 saate kadar beklemeniz gerekebilir.

6. Eski Yazılım Güncellemesi:
- Cihazınızın, bootloader kilidini açma işlemi için uygun bir sürümde olup olmadığını kontrol edin. Eğer güncel değilse, uygun bir versiyona güncelleyebilirsiniz.

7. Destek Alın:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Xiaomi müşteri destek hattıyla iletişime geçmekte fayda var.

Not: Telefonun brick olma durumu, bootloader açma işlemi sırasında yaşanan sorunlardan kaynaklanabilir. Bu yüzden mümkünse profesyonel bir teknisyenden yardım almak yararlı olabilir.