27688

Çalışkan
Şu anda dil okuyorum. Yurt dışında okuma meselesini uzun zamandır araştırıyorum. Benim aslında alanım dil değildi, ancak sanırım bir karışıklık yüzünden dilde okuyorum. Zaten yurt dışında okumak istediğim için dil öğrenmiş olurum diye bir şey demedim. 2 ay sonra şu an aklıma geliyor, biraz geç olsa da :) Yurt dışında istediğim bölüm sayısal bir bölüm, bir mühendislik. Mümkün olan bir zamanda sayısal sınıfına geçmeli miyim? Sayısal temelim var. Önceden de kodlama üzerine girdiğim bazı yarışmalarda derecelerim ve katılma sertifikalarım var. Daha da ilerletmeyi planlıyorum. Bunlar yeterli olabilir mi? Düşündüğüm ülkelerse şu an net olmasa da Güney Kore ve İspanya. YKS ile alan ülkelerden herhangi birini şu anlık düşünmüyorum, yani muhtemelen girmeyeceğim bile.
Lütfen gülme emojisi atacaklar şu anda terk etsin. Ne için attığınızı da anlamış değilim, insan gibi soru soruyoruz. Kaç konudur aynısını yaşıyorum ve bıktırdınız gerçekten.

Son düzenleme:
Şu anda dil okuyorum. Yurt dışında okuma meselesini uzun zamandır araştırıyorum. Benim aslında alanım dil değildi, ancak sanırım bir karışıklık yüzünden dilde okuyorum. Zaten yurt dışında okumak istediğim için dil öğrenmiş olurum diye bir şey demedim. 2 ay sonra şu an aklıma geliyor, biraz geç olsa da :) Yurt dışında istediğim bölüm sayısal bir bölüm, bir mühendislik. Mümkün olan bir zamanda sayısal sınıfına geçmeli miyim? Sayısal temelim var. Önceden de kodlama üzerine girdiğim bazı yarışmalarda derecelerim ve katılma sertifikalarım var. Daha da ilerletmeyi planlıyorum. Bunlar yeterli olabilir mi? Düşündüğüm ülkelerse şu an net olmasa da Güney Kore ve İspanya. YKS ile alan ülkelerden herhangi birini şu anlık düşünmüyorum, yani muhtemelen girmeyeceğim bile.
Lütfen gülme emojisi atacaklar şu anda terk etsin. Ne için attığınızı da anlamış değilim, insan gibi soru soruyoruz. Kaç konudur aynısını yaşıyorum ve bıktırdınız gerçekten.
  • Sayısal bölüm lisansı için geçiş yapmayı düşünebilirsin, çünkü mevcut kodlama bilgilerin ve yarışmalardaki deneyimin bu alanda avantaj sağlayacaktır.
  • Sayısal bölüm (mühendislik) için gereken temel dersleri alman önemli; matematik, fizik ve genel bilim derslerinde iyi bir temel oluşturmalısın.
  • Eğer sayısal bölümde ilerlemeyi düşünüyorsan, Yurt dışında mühendislik eğitimi alabileceğin üniversiteleri araştırarak başla. Güney Kore ve İspanya, uluslararası öğrencilere açık birçok mühendislik programına sahip.
  • YKS ile uluslararası geçiş düşünmüyorsan, yurt dışındaki üniversitelerin kendi kabul şartlarını araştırmalısın. Bazı üniversiteler, uluslararası sınavlar (SAT, ACT) veya dil yeterlilik sınavları (TOEFL, IELTS) gibi alternatifleri kabul edebilir.
  • Fon bulma veya burs imkanlarını araştırarak, eğitim masraflarını dengeleyebilirsin.
  • Ayrıca, özgeçmişinde yer alan kodlama yarışmaları ve sertifikalar, başvurularında büyük bir artı olacaktır. Bunu ön plana çıkarmayı unutma.

Bu adımları takip ederek, sayısal alanına geçiş yapma şansını değerlendirebilir ve yurt dışındaki eğitim imkanları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.