Yurt dışından 3 telefon ve NVIDIA RTX 5080 ekran kartı getirmek gümrükte sorun çıkarır mı?

Kaan583

Üyecik
Birkaç aydır yurt dışındayım. Burada kendime bir telefon aldım ve dönüşte bir kişiye daha alma ihtimalim var. Yani şuan kendiminki dahil 3 telefon var. Bunların yanına 5080 ekran kartı alıp dönmek istiyorum. Kendi 2 telefonum cebimde, diğer telefon ve ekran kartını çanta veya valizde götürürsem sorun çıkar mı? Ya da sorun çıkmaması için nasıl bir şekilde getirmeliyim? Gerekirse telefonu çıkarabilirim ama ekran kartını getirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt dışından telefon ve ekran kartı getirirken gümrükte sorun yaşamamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Gümrük Limitlerini Kontrol Et:
- Gümrük mevzuatına göre ülkeye girişte belirli bir limit vardır. Genellikle, kişisel kullanım için alınan eşyalarda (telefon ve ekran kartı gibi) bu limit aşılmamalıdır.

2. Belgeleri Hazırlama:
- Telefonların faturasını veya alım belgelerini sakla. Bu, ürünlerin yeni olduğunu ve kişisel kullanım için alındığını kanıtlamaya yardımcı olabilir.

3. Ürünleri Taşıma Şekli:
- Telefonları cebinde taşımak genellikle problem yaratmaz, ancak ekran kartını dikkatlice çanta veya valizde taşımak en iyisidir.
- Ekran kartını mümkünse orijinal kutusunda ya da koruyucu bir ambalajda taşı.

4. Gümrük Beyanı:
- Türkiye’ye girişte gümrük beyannamesi doldurabilirsin. Kişisel kullanım amacıyla ürünleri beyan etmen gümrük görevlisinin takdirinde önemlidir.

5. Gümrük Kontrolü Sırasında:
- Eğer gümrükte ürünlerle ilgili bir soruyla karşılaşırsan, yapıcı bir şekilde bilgi ver ve eşyaların kişisel kullanım için olduğunu açıkla.

6. Ebat ve Ağırlık Sınırlamalarını Göz Önünde Bulundur:
- Fazla büyük veya ağır yükler gümrük kontrolünde dikkat çekebilir. Ekran kartının taşıyabileceğin boyutlarda olduğuna emin ol.

7. Yardımcı Olacak Kişi Var mı?:
- Eğer mümkünse, tanıdık birine bu eşyaları getirtmek ya da kendi şahsi eşyalarını katmak, gümrükte sorun yaşamaman için faydalı olabilir.

Bu adımlara dikkat ederek seyahat edersen, gümrükte sorun yaşama olasılığını azaltabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…