Merhaba öncelikle herkese iyi günler. Zening USB Bluetooth 5.0 adlı ürünü (Amazon üzerinden aldım link çalışmıyor koyamıyorum) satın aldım ve bugün elime ulaştı. Bilgisayarımda Bluetooth olmadığı için Bluetooth dongle aldım ancak bilgisayarda Bluetooth gözükmüyor. 2-3 saattir de bununla uğraşıyorum. En son donanım kimliği aynı olan farklı bir ürünün driverini buldum bu konudan. İndirdim ve kurdum sağ aşağıda (görsel 1) Bluetooth çıktı ancak bilgisayarda açamıyorum, çıkmıyor (görsel 2).
Ayrıca aygıt yöneticisinde hiçbir şekilde Bluetooth çıkmıyor, sadece böyle bir şey var anlayamadım (görsel 3) yıldım. Ben mi beceremiyorum anlamadım. Bilen varsa çok iyi olur yoksa iade edip kablolu kullanmaya devam edeceğim gamepadi.
Görsel 1:
Görsel 2:
Görsel 3:
Gamepad'i bağlamaya çalıştım ancak olmadı gözükmedi. Telefonumu bağlayabildim ama. Sorun gamepadde mi bilmiyorum ama bilgisayardan direkt Bluetooth'u açabilmem gerekmiyor mu?
Hocam öyle olmadı ancak manuel ara derken bu bilgisayarda uyumlu olanlara bak dediğimde Generic blueetoth adapter diye bir seçenek vardı, onu seçtim yükledim ve şu an bilgisayarda Bluetooth var. Bir nevi sizin sayenizde oldu teşekkür ederim.
Hayır.İlk taktığım zamanlar aygıt yöneticisindeki 'evrensel seri yol cihazları' kısmında gözüküyordu, yukarıda da belirttiğim aynı donanım kimliğine sahip farklı bir ürünün driverini indirip kurduğumda aygıt yöneticisinde 'Bluetooth Device' kısmı açıldı.
Dolap dosyası olması lazım içinde .zip'in, onu çıkartıp dolap dosyasının içindeki tüm dosyaları da bir klasöre çıkartın.
Sonra attığınız aygıtın üzerine sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyin, manuel olarak güncellemeyi seçip yolu dosyaları çıkarttığınız klasör olarak seçip devam edin, yüklenmesi gerekli.