Android uygulama geliştirip para kazanmak için Google geliştirici hesabı oluşturdum. 25 dolar kayıt ücreti ödedim. Sonra ne göreyim. Uygulama yayımlamak için 12 testçi bulup, 1 hafta denettirmem gerekiyormuş! Kayıt sayfasında böyle bir şey yazmıyordu. Bende hesabın kapatılıp para iadesi istedim. Google geliştirici birimine mesaj attım. Kabul edildi. Hesap kapandı. İade epostası geldi. Google ödemeler sayfasında gözüktü. Ancak 1 hafta geçmesine rağmen para hesaba yansımadı.

1 hafta sonra ne göreyim! İade iptal edilmiş. Kimlik ve adres doğrulaması yaptım. Bekledim ama yine iade gerçekleşmedi. Bende geliştirici birimine mesaj attım. Bana geliştirici biriminin ödemelerle ilgilenmediği, ödeme birimine mesaj atmam gerektiğini söyledi. Ödemeler birimine mesaj attım. Onlarda konunun geliştirici birimi ile ilgili olduğunu söyledi. Tekrar mesaj attım. Tekrar aynı şeyleri söylediler. Defalarca mesaj atmamam rağmen hep aynı cevapları verip durdular. Hem hesap kapandı hem de para gitti.

Bende son çare Ziraat Bankası'na harcama itirazında bulundum. Daha sonra kanıtları bankaya e-posta gönderdim. 2 ay sonra bugün Ziraat Bankası beni haklı buldu. Para iademin yapılmasını sağladı.

Sırasıyla,
1. Resim: Hesap iptali ve para iadesinin onaylanması.
2. Resim: İade epostası.
3. Resim: İadenin iptal edilmesi.
4. Resim: Google geliştirici birimine itiraz.
5. Resim: Google ödemeler birimine itiraz.
6. Resim: Ziraat Bankası'nın harcama itiraz başvurusu sonucu.

Hayatta en nefret ettiğim şey hakkımın yenmesi. asla peşini bırakmam. elimden ne geliyorsa yaparım.

Dosya Ekleri

• x0.webp
    x0.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 58
  • x1.webp
    x1.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 55
  • x2.webp
    x2.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 49
  • x3.webp
    x3.webp