Zotac RTX 4060 Ti Twin Edge ekran kartını beyaza boyamak için hangi boya kullanılmalı?

Makaleler
5
Başlıkta yazdığım gibi kartı beyaza boyamak istiyorum. Kartın üzerindeki detaylar gitsin istemiyorum.

Üst kısımda siyah kısmın içinde kalan yerleri boyamak istiyorum üst kısımda alt kısımda ise yanda kalan GeForce RTX yazısı harici alttaki siyah plastik parçayı komple boyamak istiyorum. Bu detayları silmeden kartı nasıl boyarım? Hangi boyayı kullanmam gerekir. Kartı 2024 Ocak tarihinde aldım garantisi az kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de zamanında bir 2070 boyamıştım. Zımpara, ısıya dayanıklı boya ve şeffaf vernik kullanmıştım. Öncelikle boyamak istediğin yerleri güzelce zımparalaman gerekiyor. Boyamak istemediğin bölgeleri kağıt bantla kapat, ancak özellikle yazılar ve o Zotac logosunu korumak istiyorsan işin biraz zor. Çünkü çok ince bant çekmen gerekir ve muhtemelen aşırı gereksiz bir uğraş gerektirir, bandı olması gerektiğinden bir mm dahi dışarıda kalsa boyama bitince çok gözüne batar. Ayrıca ince şekilde kapatmak zımparalama sırasında bandın yırtılmasına yol açabilir. Yani işin biraz zahmetli hocam. Ama isterseniz Facebook gruplarında yapan insanlar var mı diye bakın.

Zımparaya en sert olandan başla, sonra orta ve yumuşak olanlara geç. Bu aşamadan sonra genellikle astar kullanmak daha sağlıklı olur ama ben kendi kartımda astar kullanmadım ve bir sorun yaşamadım.

Zımparayı bitirdikten sonra sprey boyayı tek katta değil, ince ince katmanlar hâlinde uygula. İlk başta “E bu ne ya, renk bile çıkmadı,” diye düşünmüştüm ama sonradan geliyor.

Boya işi bittiğinde biraz kurumasını bekle, ardından verniği aynı şekilde kat kat uygularsın.

Sizce kartı boyamaya değer mi? Kartın tipi gri siyah beyaz sisteme konur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…