Zram kullanılmasına rağmen OOM'a düşülüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cruslan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 159
  • Etiketler Etiketler
    zram

Cruslan

Üstün
Makaleler
4
Herkese merhaba,

Swap'ın yarattığı tepkisizliğe kıl olduğum için Zram'a geçmeye karar verdim. Kendi fiziksel belleğim 16 GB, ayırdığım ZRAM ise 16 GB. Hem lzo hem de zstd denedim ancak ZRAM'da hala bayağı boşluk olmasına rağmen programlar gene OOM'a düşüyor fiziksel bellek dolduysa. Birçok virtual memory ayarı denedim ama gene de çözüme kavuşturamadım. Swappiness ayarı çok yüksek yapsam da bellek dolmadan ZRAM kullanılmaya da başlamıyor. Çok doküman olmadığı için daha ne yapacağım konusunda emin değilim.

Sysctl ayarlarında bunlar var:
Kod:
vm.compaction_proactiveness = 0
kernel.split_lock_mitigate = 0
vm.max_map_count = 2147483642
vm.swappiness = 100
vm.vfs_cache_pressure = 50
vm.watermark_boost_factor = 0
vm.watermark_scale_factor = 125
vm.page-cluster = 0
vm.dirty_background_ratio = 3
vm.dirty_ratio = 3
dev.hpet.max-user-freq = 2048
vm.dirty_background_bytes = 4194304
vm.dirty_bytes = 4194304
vm.min_free_kbytes=524288
vm.overcommit_memory=1

Zram ayarları da bu şekilde:
Kod:
[zram0]
zram-size = ram
compression-algorithm = lzo
swap-priority = 100
fs-type = swap

Tepkisel olması için, Swapiness'in 10 falan olması lazım değil mi?

Birde ben bu konfigürasyon ile yaptım hep, sistem tepkiseldi ve hızlı olurdu hocam.

Tepkisel olması için, Swapiness'in 10 falan olması lazım değil mi?

Birde ben bu konfigürasyon ile yaptım hep, sistem tepkiseldi ve hızlı olurdu hocam.

Zram kullanmak istiyorum. Belleği sıkıştırarak belleğin içinde swap yapıyor. SSD veya HDD'siz. Throughput devasa olduğu için swap kullandırtmak daha mantıklı. Tabii söylendiği gibi çalışsaydı.

Zram kullanmak istiyorum. Belleği sıkıştırarak belleğin içinde swap yapıyor. SSD veya HDD'siz. Throughput devasa olduğu için swap kullandırtmak daha mantıklı. Tabii söylendiği gibi çalışsaydı.
Güzel bir şeye benziyor ZRam. En azından SSD ile HDD arasındaki veri transferini önler ama Ram içinde verileri açması performans sorununa yol açabilir belki. Çünkü sıkıştırma yapıyorsun ve sıkıştırma veri tarifi demek. İşlemci o veriyi yapıyor bir nevi. Birde sen yüzde 100 ayarlamışın. Belki tepkisizlik bundan dolayıdır.

Tabi ZSwap'te de böyle durum olacaktır.

Zswap'i kapattın mı? Arch Wiki'de kapatın demişler.

If the related zswap kernel feature remains enabled, it will prevent zram from being used effectively. This is because zswap functions as a swap cache in front of zram, intercepting and compressing evicted memory pages before they can reach zram

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt