ZTE MF286R'ye OpenWrt nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SnowRain
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 297
  • Etiketler Etiketler
    openwrt zte

SnowRain

Uzman
Superbox ZTE286r cihaza nasıl OpenWrt kurabilirim ve kurmadan önce yedek alabilirim? CP2102 kullanarak terminalden eriştim ancak ATH yazıyor, admin yazmıyor ve yedek alabilmek için Busybox'a girmem lazım sanırım ama nasıl yapacağımı bulamadım. Buradan bakarak yapmaya çalıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superbox ZTE286r cihaza nasıl OpenWrt kurabilirim ve kurmadan önce yedek alabilirim? CP2102 kullanarak terminalden eriştim ancak ath yazıyor, admin yazmıyor ve yedek alabilmek için Busybox'a girmem lazım sanırım ama nasıl yapacağımı bulamadım. Buradan bakarak yapmaya çalıştım.

Linkteki blog yazısına dikkat etmedim ama Qualcomm çiplerde OpenWrt desteği olmadığı için çoğu eklenti-özellik(bazılarında Wi-Fi dahil) çalışmayabilir.

Kurmayı başardım her şey sorunsuz çalışıyor.
Selam. Bende de aynı cihaz var blogdaki rehber sayesinde kurulum yaptım. Ana modemimden gelen ethernet kablosunu bu routera bağlayıp ayrı bi kabloyuda router ve bilgisayarım arasında bağladığımda internete erişemiyorum. Yapmam gereken bir ayar mı var?

Selam. Bende de aynı cihaz var blogdaki rehber sayesinde kurulum yaptım. Ana modemimden gelen Ethernet kablosunu bu routera bağlayıp ayrı bir kabloyuda router ve bilgisayarım arasında bağladığımda internete erişemiyorum. Yapmam gereken bir ayar mı var?

Evet, anladıgım kadarıyla modemini router olarak kullanmak istiyorsun bunun için modem arayüzüne girip network-Switch sekmesine gelmen gerek oradan yeni bir vlan ekleyip ayar yapman gerekli bu videodaki gibi ayar yapman gerekli sen vlan3'teki ayarların aynısını vlan2'de yapacaksın hangi portu WAN portu olarak kullanmak istiyorsan onu untagged olarak seçeceksin. Ayrıca network-interfaces kısmındanda yeni bir arayüz oluşturman gerek bu ağı kullanabilmek için.

Eğer bu kadar uğraşmak istemiyorsan direk lan to lan olarak da kullanabilirsin bunun için modemine statik IP ataman gerek bunun için network-interfaces kısmına gel br-lan yazanı editle IP kısmına ana modemin altında bir IP ver ve gerkli yerleri doldur.

Evet, anladıgım kadarıyla modemini router olarak kullanmak istiyorsun bunun için modem arayüzüne girip network-Switch sekmesine gelmen gerek oradan yeni bir vlan ekleyip ayar yapman gerekli bu videodaki gibi ayar yapman gerekli sen vlan3'teki ayarların aynısını vlan2'de yapacaksın hangi portu WAN portu olarak kullanmak istiyorsan onu untagged olarak seçeceksin. Ayrıca network-interfaces kısmındanda yeni bir arayüz oluşturman gerek bu ağı kullanabilmek için.

Eğer bu kadar uğraşmak istemiyorsan direk lan to lan olarak da kullanabilirsin bunun için modemine statik IP ataman gerek bunun için network-interfaces kısmına gel br-lan yazanı editle IP kısmına ana modemin altında bir IP ver ve gerkli yerleri doldur.
Yanıtınız için teşekkürler. Evet doğru anladınız router olarak kullanmak istiyordum fakat fazla kurcalama sonucu sanırım brick ettim. Artık 192.168.1.1 den arayüze erişmek istediğimde erişemiyorum. :)

Aldığınız hatayı buraya kod olarak atarsanız yardımcı olabilirim :)
Çok memnun olurum. Şöyle ki, arayüze erişmek istediğimde ekte belirttiğim görseldeki gibi kalıyor. Ötesine geçmiyor. İşin aslını ben size şöyle özet geçeyim. Buradaki rehberden sorunsuz bir şekilde Open WRT kurdum arayüze eriştim fakat sizin de tespit ettiğiniz gibi router olarak kullanma konusunda gerekli ayarları interfaces sekmesinden yapamadığım için cihaza internet bağlantısı getiremedim. Asıl amacım SQM kurmaktı bu arada. Daha sonra klasik momdemlerdeki DHCP sunucusunu devre dışı bırakıp router olarak kullanma görevi aklıma gelince bu işlemi yaptım ve ne hikmetse oldu :) Ancak bu seferde Software kısmından update list dediğimde yine kurabileceğim yazılımların listesi güncellenmiyordu. Ben de acaba OpenWRT baştan kursam daha mı iyi olur, problem ortadan kalkar mı ki? Diyerek belirttiğim rehberden yeniden kurulum yaptım. Ve böylece sanırım brick ettim :) görselde belirttiğim gibi tarayıcıya 192.168.1.1 yazdığımda bu şekilde kalıyor.

Dosya Ekleri

• 192.webp
    192.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 29
Çok memnun olurum. Şöyle ki, arayüze erişmek istediğimde ekte belirttiğim görseldeki gibi kalıyor. Ötesine geçmiyor. İşin aslını ben size şöyle özet geçeyim. Buradaki rehberden sorunsuz bir şekilde open wrt kurdum arayüze eriştim fakat sizin de tespit ettiğiniz gibi router olarak kullanma konusunda gerekli ayarları interfaces sekmesinden yapamadığım için cihaza internet bağlantısı getiremedim. Asıl amacım SQM kurmaktı bu arada. Daha sonra klasik momdemlerdeki DHCP sunucusunu devre dışı bırakıp router olarak kullanma görevi aklıma gelince bu işlemi yaptım ve ne hikmetse oldu :) ancak bu sefer de software kısmından Update list dediğimde yine kurabileceğim yazılımların listesi güncellenmiyordu. Ben de acaba OpenWrt baştan kursam daha mı iyi olur, problem ortadan kalkar mı ki? Diyerek belirttiğim rehberden yeniden kurulum yaptım. Ve böylece sanırım brick ettim :) görselde belirttiğim gibi tarayıcıya 192.168.1.1 yazdığımda bu şekilde kalıyor.

DHCP sunucusunu kapattıgınız için erişemiyorsunuz modeme :D Denetim Masası'ndan ağ bağdaştırıcınıza statik IP atayıp girmeyi deneyin DHCP'yi kapatırken girdiğiniz IP adresi gibi statik IP atayıp kaydedin sonra erişmeyi deneyin olmazsa modemi resetleyin.

Dosya Ekleri

• 1739379411229.webp
    1739379411229.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 27
DHCP sunucusunu kapattıgınız için erişemiyorsunuz modeme :D Denetim Masası'ndan ağ bağdaştırıcınıza statik IP atayıp girmeyi deneyin DHCP'yi kapatırken girdiğiniz IP adresi gibi statik IP atayıp kaydedin sonra erişmeyi deneyin olmazsa modemi resetleyin.
Hocam belirttiğiniz gibi ip atamama rağmen ara yüze giremiyorum. Aynı şekilde sıfırlama işleminden sonra da hem otomatik hem statik ip ikisinde de arayüze giriş yapamıyorum. Başka bir gariplik var. Giriş yapmak istediğimde ekte görselde belirttiğim gibi OpenWRT'nin çalışan bir cihazdaki gibi giriş yapma ekranı gibi hemen sol altta LuCI-Lua diye başlayan ibareyi görüyorum ama hemen akabinde bir önceki ekteki görselde belirttiğim gibi "Bu siteye ulaşılamıyor" metni çıkıyor. Ayrıca ben DHCP kapatmama rağmen ana modemime başka bir statik ip atadığım için iki cihazın da ara yüzüne sorunsuz ulaşabiliyordum. Ne zamanki zaten OpenWRT kurulu olan cihaza tekrar aynı işlemle kurulum yaptım, ondan sonra cihaza erişemez oldum.

Dosya Ekleri

• asd.webp
    asd.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 28
Geri
Yukarı Alt