Zyxel EC3501-T0 modemde 1.000 Mbps internete rağmen Wi-Fi bağlantı sorunları

SkyHawking

Uzman
Merhaba. 300 metre kare kurumda tam ortada ZYXEL EC3501-T0 (Türk Telekomdan aylık fatura ile alıyoruz) modem bulunuyor ancak çok büyük WIFI problemleri yaşanıyor. Şu anda 2.4 GHz ve 5GHz olarak aynı adda hizmet veriliyor, aktif olarak yaklaşık 32 kişi WIFI ile bağlanıyor.
WIFI ile bağlanmak istediğimizde "Bu ağa bağlanılamıyor" hataları alıyoruz. Bazen WIFI üzerinden atıyor. Telefondan 1080P video bile izlenemiyor.

Bu durumlar modemden bir duvar ötede (yaklaşık 15 adım) bile yaşanıyor.

Bunlar için ne yapabiliriz? Access Point almayı düşündük ama modemin yakınlarında bile bu kadar kötü performans vermesi garip geldi.

Modem arayüzünde kablosuz ayarlarımız bu şekilde:

Bant yönlendirme: Aktif
Bant: 5GHz
Durum: Aktif
Kanal: Oto
Bant genişliği: 20/40/80/160MHz
Kontrol kenarı bantı: Hiçbiri (bu ayar değiştirilemiyor)
Kablosuz ağ adı: FiberHGW_ZY...
Maks İstemci: 32
SSID'yi sakla: Pasif
Çok noktaya yayın iletme: Aktif
Maks. Yükleme Akış Bant Genişliği: (Hiçbir değer yazmıyor) Kbps

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli ürünler değil, 32 kişiyi kaldıramaz cihaz. Kendi cihazınızı alın.
Türk Telekoma bunun için para ödüyoruz ama. Ayrıca müşteri hizmetlerindeki yetkili fiber olduğu için farklı modem kullanamazsınız dedi. Özellikle sordum bunu ve üç kez aynı şeyi tekrarladı, diğer modemler VDSL'ler için dedi.

Kullanabiliyorsunuz.

Teşekkür ederim, ben de öyle biliyordum. Peki öneriniz nedir? 300 metre kare alanda iyi performans verecek ve 30-40 kişilik WIFI trafiğini kaldırabilecek f/p öneriniz nedir?
İyi bir router ve mesh sisteme ihtiyacınız var.
Ya da Tp-Link AX73 gibi bir router alıp, access point olarak kullanabilirsiniz. Var olan modeme kabloyla bağlayıp ondan daha uzakta bir noktaya konumlandırıp kullandırabilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim ama söylediklerinizi anlamıyorum. Biraz daha basit şekilde açıklama şansınız olursa çok sevinirim. Ne satın alıp nasıl bir kurulum yapam gerektiğini anlamadım. Ek olarak ürün linki paylaşırsanız çok daha iyi olur benim için.

Hocam sanırım rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın son mesajım olacak. Teşekkür ederim öneriniz için. Mesh sistemi dediğiniz bununla mı kurulacak yoksa bu sadece modem yerine mi geçecek onu anlayamadım.
Hayır rahatsız etmiyorsunuz. Mesh sitemler ayrı ya onlardan alcaksınız. Ya da bir router alcaksınız. Bu attığım router, normalde bundan alıp firmanın verdiği cihaz yerine kullanıyor insanlar ama sizin alan geniş 300m2 olduğu için ya bunu alıp Telekom’un cihazına ethernet kabloyla bağlayıp router yerine acces point modunda kullanacaksınız. İnternet’i Telekom’un cihazından alıp yo linki daha uzağa kurarak faydalanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…