ZyXEL VMG3625-T50b 5 GHz bağlantı sorunu

Muhammet Yıldırım

Çalışkan
TurkNet ile birlikte özellikle önerilip gönderilen modemim şu an Türk Telekom altyapısını kullanan Digitürk 50 Mbps paketini kullanıyorum. Birkaç yıl evvel henüz TurkNet iken eski ismiyle Twitter'da bağlantı sorunları yaşıyordum. TurkNet'i aradım, beni ZyXEL müşteri hizmetlerine yönlendirdiler. Sağ olsun ZyXEL müşteri hizmetleri telefondan modem arayüzünde yapılacak değişiklikleri tek tek tarif ederek o sorundan beni kurtarmıştı.

Sadede gelecek olursam, Digitürk yetkilileri evimize kuruluma geldiklerinde benden habersiz modeme reset atıp modem arkasındaki kullanıcı ile giriş yapıp yeni kullanıcı adı bilgileri vesaire girdi. Sonrasında ise 5 GHz bandı benim için tam bir zulüm oldu. İlk başlarda bağlanırdım, sonra kendiliğinden kopmalar olurdu; ben de 2,4 GHz bandına bağlanırdım, bu kez de internet hızı yavaş olurdu. Şimdilerde ise 5 GHz bandı modemde ışığı yanmasına rağmen hiçbir şekilde görünür değil.

Modeme bağlanıp 2,4 GHz bandını manuel kapatmak da çare olmadı; hiçbir şekilde modeme ve internete bağlanamadığım için kablo ile tekrardan bağlanıp 2,4 GHz'yi açmam gerekti. Acaba modeme firmware güncellemesi mi yapmam lazım, başka nasıl bir çözüm yolu olabilir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-09-06 173001.webp
    333,8 KB · Görüntüleme: 2
  • WhatsApp Image 2026-09-06 at 17.31.24.webp
    358 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…