Dinamik Ada, Apple 14 serisi iPhone’ları duyururken ilk kez tanıtılmış ve alışılmış çentik tasarımının yerini almıştı. Şirket daha sonra bu özelliği tüm iPhone 15 modelleri için standartlaştırdı ve muhtemelen iPhone 16 ailesi de aynı tasarımı paylaşacak. Bununla birlikte, bu tasarıma son şeklini vermeden önce şirketin farklı varyasyonları araştırdığı söyleniyordu ve bazı tasarımlar, eğer diğer varyasyonlar uygulansaydı özelliğin ne kadar farklı bir şekilde karşımıza çıkacağını gösteriyor.
Örneğin tasarımlardan biri, ekranın sağ tarafında bir açılır menünün olduğu ve kullanıcılara saat, hücresel veri ve Wi-Fi sinyal gücü, ses ve pil seviyeleri gibi önemli bilgilerin yanı sıra diğer bilgileri gösteren bir varyasyonu açığa çıkarıyor.
Açılır menünün şekli bir çentiğe benziyordu ve kullanılmadığında kayboluyordu. Apple muhtemelen bu fikirden vazgeçti çünkü şirket bu Dinamik Ada’nın sola ve sağa kaydırmak için kullanılabilecek değerli ekran alanını kaplayacağına inanıyordu. Bir başka Dinamik Ada tasarımı ise çentiği, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus gibi eski Samsung akıllı telefonlarında gördüğümüz üst kısımdaki siyah kısma entegre ediyordu.
Bu seçim pil ömrünün artmasına katkıda bulunacaktı, ancak bir dezavantajı da ekranın üst kısmında bir miktar yer kaplayacak olmasıydı ki bu da öncelikle Apple’a göre ideal bir tasarım olmayacaktı.
Sırada, Dinamik Ada’nın ekranın üst kısmında kalıcı olarak uzatıldığı bir varyasyon var, ancak bildirildiğine göre çok dikkat dağıtıcı ve sinir bozucu olarak kabul edildi.
Diğer fikirler arasında Dinamik Ada’da bir dizi sistem kısayolu yer alırken, Apple sonunda çoğumuzun bildiği ve sevdiği tasarıma geçti. Teknoloji devi nihayetinde Dinamik Ada’yı kullanımdan kaldırarak “tam ekran” deneyimine geçecek. Ancak, bu değişikliği içeren ilk iPhone’ları görmemiz biraz zaman alabilir.
Kaynak: wccftech.com