Silikon-karbon pillerin sunduğu avantajlar düşünüldüğünde, Apple ve Samsung gibi büyük markaların bu teknolojiyi kapsamlı bir şekilde benimsememiş olması kafa karıştırıcı. Bu iki teknoloji devinin bu donanım değişiklikleri üzerine çalıştığı söylense de Apple‘ın, saf silikon pil geliştirmek için farklı üreticilerle iş birliği yaptığı belirtiliyor. Bu girişim, hücrelerin lityum-iyon pillere göre çok daha uzun ömürlü olmalarını sağlamayı hedefliyor; bu da onları yapay zekâ işlemlerini uzun süre çalıştırmak için ideal hâle getiriyor.
Saf Silikon Piller, Küçük Boyutta Daha Yüksek Enerji Depolayabilme İmkânı Tanıyacak
Gelişmiş bir yapay zekâ deneyimi için mobil HBM (Yüksek Bant Genişlikli Bellek) üzerinde çalışan Apple’ın, aynı zamanda saf silikon pil teknolojisi geliştirdiği belirtiliyor. Detaylar, şirketin silikon-karbon hücreleri mi yoksa tamamen yeni bir hücre mi üreteceğini belirtmiyor ancak bu bileşenler, artık enerji depolamada kullanılan grafitleri içermeyecek. Grafitin silikonla değiştirilmesi, pillerin daha yüksek miktarda enerji depolamalarına olanak tanıyacak.
Ayrıca enerji yoğunluğunun artırılması mümkün olduğu için pilin fiziksel boyutu büyütülmeden yapılacak bu yenilikler, gelecekteki iPhone’ların inceliği konusunda deney yapma özgürlüğü tanıyabilir. Sektörden ismi açıklanmayan bir kaynak, cihazda yapay zekâ deneyimini yükseltmek için daha iyi pil performansının gerekli olduğunu ve Apple’ın da bu hedefe odaklandığını belirtti:
“Cihazda yapay zekâ ile mobil kullanıcı deneyimini genişletmek için pil performansında ciddi iyileşmeler gerekli ve Apple’ın bunu silikonla gerçekleştirmesi bekleniyor. Saf silikon pillerin ticarileşmeye yaklaşması, şirketin silikon malzemelerin genleşme sorununu aşabilmek için gerekli teknolojiyi güvence altına aldığı anlamına geliyor.”
Rapor, ilk saf silikon pillerin ne zaman piyasaya sürüleceğini belirtmiyor ancak şirketin genellikle yeni teknolojik standartları benimsemekte geç kaldığı düşünülürse bu pillerin, ortaya çıkması birkaç yıl alabilir.
Kaynak: wccftech.com