Microsoft, 18 Mart’ta San Francisco’da başlayacak olan Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) 2024 için hazırlıklarını tamamlarken beklenti büyüyor. Bu yılki GDC, sektör liderleri, geliştiriciler ve oyun meraklılarının bir araya geleceği önemli bir etkinlik olmayı vaat ediyor. Microsoft’un DirectX ekibi, Windows oyun ekosisteminde çığır açan gelişmeler açıklayacak.
DirectSR: Oyun Grafiklerinde Bir Sıçrama
Microsoft’un öne çıkan özelliklerinden biri, önde gelen GPU donanım satıcılarıyla ortaklaşa geliştirilen son teknoloji bir API olan DirectSR’nin tanıtılması olacak. DirectSR, Süper Çözünürlük (SR) teknolojilerinin yeni nesil oyunlara sorunsuz entegrasyonunu kolaylaştırarak oyun endüstrisinde devrim yaratmayı ve böylece çözünürlüğü ve görsel kaliteyi önemli ölçüde artırmayı amaçlıyor. Bu API, NVIDIA DLSS, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) ve Intel XeSS dahil olmak üzere birden fazla SR gelişimini destekleyen birleşik bir yaklaşım sunarak geliştiriciler için SR entegrasyon sürecini basitleştirmeyi vaat ediyor. DirectSR, Agility SDK’de herkese açık bir ön izleme olarak sunulacak ve geliştiricileri test etmeye ve geri bildirim sağlamaya davet edecek.
Work Graphs: GPU Verimliliğinde Yeni Bir Çağ Açılıyor
Ayrıca Shader Model 6.8 tarafından desteklenen Work Graphs API da ön plana çıkacak. Bu yenilikçi işlevsellik, GPU’ların iş yüklerini otonom olarak yönetmesine olanak tanıyarak daha önce görülmemiş düzeyde performans ve verimliliği müjdeliyor. Work Graphs’ın kullanıma sunulması, geliştiricilere GPU iş yüklerini optimize etmek adına devrim niteliğinde olacak. GDC 2024 katılımcıları, DirectX State of the Union ve AMD’nin GPU Programlamanın Geleceği oturumlarında Work Graphs ile ilgili en son gelişmeleri derinlemesine inceleme fırsatı bulacak.
PIX Üzerinde Geliştirmeler
Bu teknolojik gelişmelere ek olarak Microsoft, hem Work Graphs hem de DirectSR için performans ayarlama ve hata ayıklamayı kolaylaştırmak üzere tasarlanan PIX için yeni araç geliştirmeleri gelecek. Bu güncellemeler, geliştiricilerin en iyi uygulamalarını geliştirmeye ve hata ayıklama sürecini basitleştirmeye yönelik olacak.