OpenAI, yapay zeka alanında yenilikçi adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin popüler yapay zeka tabanlı sohbet aracı ChatGPT, yakın zamanda dört farklı ses tonu seçeneği sunan Gelişmiş Ses Modu ile güncellenmişti. Juniper, Ember, Cove ve Breeze adları verilen bu ses tonları, kullanıcıların duygusal ifadelerini ve çeşitli durumları daha iyi anlamasına olanak tanıyor. OpenAI, bu yeniliğin ötesinde kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmek için ChatGPT’ye ek ses tonları eklemeyi planlıyor. Bu gelişmeler, yapay zekanın insanlarla etkileşimini daha doğal ve monoton olmayan bir hale getirme yolunda önemli adımlar olarak görülüyor.
OpenAI, Doğal Olmayı ve Hayvan Seslerini Genişletmeyi Amaçlıyor
ChatGPT, sürekli gelişen yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. İnsanlarla sohbet robotları arasındaki sınırları belirsizleştiren daha gerçekçi ve bağlamsal diyaloglar sunarak popülerliğini artırıyor.
OpenAI, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek adına ChatGPT’nin ses seçeneklerini genişletmeyi hedefliyor. Şirket, sekiz yeni ses daha ekleyerek toplamda on iki farklı ses seçeneği sunacak. Testing Catalog’un tersine mühendislik raporuna göre kullanıcılara sunulacak yeni sesler arasında Fathom, Maple, Glimmer, Orbit, Harp, Vale, Ridge, Rainbow ve Reef bulunuyor. Bu yenilikler ile ChatGPT, kullanıcılarına daha kişiselleştirilmiş ve çeşitlendirilmiş bir etkileşim imkanı tanıyacak.
Sohbet robotlarının ses taklit etme yetenekleri gelişmeye devam ediyor. Yeni sesler, mevcut seslere taze bir katman ekleyerek her sesi eşsiz kılarken daha doğal ve sözsüz seslere uyum sağlayan bir deneyim sunacak. Bu gelişmeler sayesinde yapay zeka, insan seslerinden hayvan seslerine kadar çeşitli sesleri daha doğru bir şekilde taklit edebilecek.
ChatGPT’nin yeni sesleri, metindeki vurgu ve tonlamalara göre daha iyi ayarlamalar yapabilecek. Özellikle metin, kalın veya vurgulanmış olduğunda bu yeni sesler daha fazla ifade katacak. Şu an için bu yeni seslerin halka ne zaman sunulacağına dair bir takvim henüz açıklanmadı. Ancak insana daha çok benzeyen ve sözsüz sesleri daha doğru bir şekilde temsil eden seslerin kullanıma girmesi heyecan verici bir yenilik olacak.
Kaynak: wccftech.com