AnsweRED Podcast’in yeni bölümünde Cyberpunk 2077’nin devam oyunu Project Orion’un ekip liderleriyle yapılan sohbet eşliğinde yeni kurulan Boston stüdyosundan söz edildi. Yapımcılardan Dan Hernberg yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Cyberpunk’ın benzersiz bir Amerikan hikâyesi olduğunu düşünüyorum. Çok fazla punk enerjisi var ve bir Amerikalı tarafından yazıldı. Bu yüzden oyunu Amerika’da yapmak daha doğru geliyor.
Yardımcı oyun direktörü Paweł Sasko da zamanında gündem olan ilginç bir hatadan bahsetti: CDProjekt RED Polonya merkezli bir şirket olduğu için, oyunda yoldaki rögar kapaklarını da kendilerine göre tasarlamışlardı. Hâliyle de bunun Amerika’da geçen oyun için ufak da olsa bir hata olduğundan söz edebiliriz.
Cyberpunk 2077’nin yayınlanmasından sonra Reddit’te bir anda viral olan ilginç bir hikâye var: Rögar fiyaskosu. Bir Reddit kullanıcısı, Cyberpunk’ta gerçekliğe aykırı bir hata olduğunu söyledi. Bu hata; Amerika’da kanalizasyon için kullanılan rögar kapaklarının, Avrupa’da kaldırım için kullanıldığından kaynaklanıyordu. Bunlar Amerika sokaklarında gördüğümüz rögarlardan değil.
Farklılıkları şimdi anlıyorsunuz değil mi? Amerika’ya gittiğinizde yangın fıskiyelerinin nereye yerleştirildiğinden nasıl göründüklerine kadar buradan daha farklı olan birçok şeyle karşılaşacaksınız. Sokak lambaları, çöp kutuları… bunlar evin önünde ya da sokağın hemen yanında olur. Polonya’da ve Avrupa’da bunu neredeyse hiçbir yerde göremezsiniz. Çok fazla farklılık var. Hernberg, yaşanan bu olaya Americana diye bir isim taktı.
Dan Hernberg, Sasko’nun sözleri üzerine şunları ekledi:
Kaldırım taşlarımız, tabelalarımızın rengi… her şey farklı. Sizi çok fazla rahatsız etmiyor ama zaman zaman “Sanki bunlar, yerel halk ya da Amerikan kültüründen gelen insanlar tarafından yapılmamış.” diye de düşünebiliyorsunuz.
Ayrıca Amerika’da olmanın, Hollywood’un da etkisinden dolayı ülke kültürüyle daha çok içli dışlı olmamızı sağladığını düşünüyorum. Cyberpunk 2077 Los Angeles’ta geçmişti. Bu yüzden Amerikan kültürüne alışkınız ve oyuna katabileceğimiz daha birçok şey var.
Boston stüdyosunun, Kuzey Amerika’daki yetenekli öğrenci havuzundan yararlanabilecek olması gibi bir avantajı var (Harvard ve MIT gibi yüksek profilli üniversitelerden mezun olanlar da dahil). Ayrıca Project Orion için mevcut Vancouver stüdyosu da projeye katkıda bulunacak. Hernberg, Kanadalı ekibin devam oyunu için “harika şeyler” üzerinde çalıştığını söyledi.
Project Orion’u Hemen Beklemeyin
Cyberpunk 2077’nin devam oyununun çıkması biraz zaman alacak. CD Projekt RED’in ise geliştirilmekte olan yeni The Witcher oyununu Project Orion ile aynı anda ilerletmek için Boston stüdyosunu kurduğu söyleniyor. Polonyalı şirket, projelerin temposunu artırmayı hedefliyor. Bu nedenle Orion’u sandığınızdan daha da erken oynayabilirsiniz.
Kaynak: wccftech.com