Huawei’nin Mate X serisiyle başlattığı katlanabilir telefon yarışına, Samsung da iddialı bir modelle katılıyor. Gelen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, bu yıl içerisinde dünyanın ikinci üçe katlanabilir akıllı telefonu olan Galaxy G Fold’u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak bu özel cihaz, sınırlı sayıda üretilecek ve kısıtlı bir kitleye hitap edecek.
ETNews’in haberine ve X platformundaki “Jukanlosreve” adlı kullanıcının paylaştığı bilgilere göre, Samsung, Galaxy G Fold’un hayati bileşenlerini tedarik ederek seri üretim sürecini başlatmaya hazırlanıyor.
Samsung Galaxy G Fold, Temmuz Ayında Tanıtılabilir
Nisan ayından itibaren parça biriktirmeye başlayacak olan şirket, devasa kaynaklarını kullanarak Galaxy Z Flip 7 ve Galaxy Z Fold 7 ile birlikte Galaxy G Fold’un da üretimini gerçekleştirmeyi planlıyor. Sektörden bir kaynak, kimliğinin gizli kalması şartıyla bu üç cihazın aynı anda tanıtılabileceğini iddia ediyor. Daha önce Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6’nın temmuz ayında piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında, Samsung’un bu üç cihazı da aynı ayda tanıtıp tanıtmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.
Galaxy G Fold’un dikkat çeken özelliklerinden biri ise S Pen desteği sunmayacak olması. Bunun nedeni, üç katlı akıllı telefonun bu işlevsellik için gerekli olan bir sayısallaştırıcıya (digitizer) sahip olmaması. Raporda Samsung’un bu yola girmek istemediği, çünkü sayısallaştırıcı eklemenin cihazı daha kalın hâle getireceği belirtiliyor.
Eğer Galaxy G Fold, Mate X serisiyle rekabet etmek istiyorsa bu ödünden vazgeçmesi gerekiyor gibi duruyor. Ayrıca dünya çapında yalnızca 200 bin adet üretileceği tahmin edilen cihazın, sınırlı bir kitleye yönelik olacağı da belirtiliyor.
Bu sınırlı üretim adedi, Samsung’un pahalı bir fiyat etiketi belirlemeyi planladığını gösteriyor. Huawei’nin Mate X serisi için belirlediği 3.499 € (yaklaşık 3.660 $) fiyat etiketi göz önüne alındığında, Galaxy G Fold’un da benzer bir fiyat aralığında satılması şaşırtıcı olmayacak gibi. Ancak Galaxy G Fold’un rakibine göre bazı önemli avantajları olacak.
Kaynak: wccftech.com