Hayatında hiç Linux kullanmamış birisiyim ve bir kere Linux Mint'e geçmek istedim ancak bir şeyler kurarken kod yazmak gerektiğini, Steam kurmanın vs. zor olduğunu nezlimce anladım. 0'dan birisi için bu kod yazma, kurma, indirme, devamlılığını sağlama hepsinin detaylı yazdığı bir rehber var mı veya siz bunlara veya daha fazlasına cevap verebilir misiniz?
Hayatında hiç Linux kullanmamış birisiyim ve bir kere Linux Mint'e geçmek istedim ancak bir şeyler kurarken kod yazmak gerektiğini, Steam kurmanın vs. zor olduğunu nezlimce anladım. 0'dan birisi için bu kod yazma, kurma, indirme, devamlılığını sağlama hepsinin detaylı yazdığı bir rehber var mı veya siz bunlara veya daha fazlasına cevap verebilir misiniz?
Bizim komut, sizin kod dediğiniz şeyler genel olarak GUI ile yapılabilen fakat el aliskanligi sebepli terminalden yaptığımız ince ayarlar oluyor.
Terminal nerede işinize yarar, GUI arayüzü olmayan bir driver kurmanız gerekir orada yarar; githubdan kurulumsuz bir program indirirsiniz onu indirirken işinize yarar.
Modern kullanıcı tipi distrolarda komut sistemi bilmeye ihtiyaç yok.