Hayatında hiç Linux kullanmamış birisiyim ve bir kere Linux Mint'e geçmek istedim ancak bir şeyler kurarken kod yazmak gerektiğini, Steam kurmanın vs. zor olduğunu nezlimce anladım. 0'dan birisi için bu kod yazma, kurma, indirme, devamlılığını sağlama hepsinin detaylı yazdığı bir rehber var mı veya siz bunlara veya daha fazlasına cevap verebilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Linux Mint'te kod yazmak gerekli değil normal bir kullanıcı gibi kullanacaksanız.
- Makaleler
- 3
Linux Mint'te mağaza var. Terminalle kurmana gerek yok.
Güncellemeler için güncelleme yöneticisi tarzı bir yazılım olması lazım.
Güncellemeler için güncelleme yöneticisi tarzı bir yazılım olması lazım.
Hayır kod falan gerekmeyecek.Hayatında hiç Linux kullanmamış birisiyim ve bir kere Linux Mint'e geçmek istedim ancak bir şeyler kurarken kod yazmak gerektiğini, Steam kurmanın vs. zor olduğunu nezlimce anladım. 0'dan birisi için bu kod yazma, kurma, indirme, devamlılığını sağlama hepsinin detaylı yazdığı bir rehber var mı veya siz bunlara veya daha fazlasına cevap verebilir misiniz?
Bizim komut, sizin kod dediğiniz şeyler genel olarak GUI ile yapılabilen fakat el aliskanligi sebepli terminalden yaptığımız ince ayarlar oluyor.
Terminal nerede işinize yarar, GUI arayüzü olmayan bir driver kurmanız gerekir orada yarar; githubdan kurulumsuz bir program indirirsiniz onu indirirken işinize yarar.
Modern kullanıcı tipi distrolarda komut sistemi bilmeye ihtiyaç yok.
Peki oyunları baştan mi kurmam gerecekecek? Veya Steam kurarken ek bir şey yapmam gerekecek mi?
Zor değil hocam. Nvidia ekran kartınız varsa driverlarını kurmayı unutmayın.
Yeni konular
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-
Elektronik Hepsiburada satıcılı anakartlarda 1.000 TL indirim fırsatı
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-