AlpertunGa

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

90 m² büyüklüğünde 3+1 bir evde kiracı olarak oturuyorum. Evdeki odaların ölçüleri şu şekilde:

• Salon/Oturma Odası: 21 m²
  • Kendi Odam: 5 m²
  • Diğer Oda: 15 m²
  • Yatak Odası: 20 m²
Asıl amacım 21 m² olan oturma odasını serinletmek. Bu nedenle klima almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım. Ayrıca gece uyurken diğer odaların da tamamen soğuk olmasına gerek yok; sadece sıcaktan bunaltmayacak, hafif serin bir ortam oluşması benim için yeterli.

Sizce aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı olur?

1. İki adet klima almak.
  2. Oturma odasına 12.000 BTU'luk bir klima taktırıp, diğer odalar için bir adet hava soğutucu kullanmak.
Kiracı olduğum için maliyet ve taşınma durumunu da göz önünde bulunduruyorum.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini ve klima marka/model önerilerini almak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Kiracıysan mal sahibi klima taktırılmasına karşı çıkabilir. Mobil klima tercih edilebilir ama gürültüyle uğraşıp cam kestirmek zorunda kalırsın. Ev sahibiyle anlaşabilirsen klima en iyi seçenektir.

Kiracıysan mal sahibi klima taktırılmasına karşı çıkabilir. Mobil klima tercih edilebilir ama gürültüyle uğraşıp cam kestirmek zorunda kalırsın. Ev sahibiyle anlaşabilirsen klima en iyi seçenektir.
Uzun süredir ev sahibimizin kiracısıyız hocam. Evi kendi evimiz gibi kullandığımız ve özen gösterdiğimiz için, İstanbul şartlarında klima konusunda bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Hatta bu yüzden sorma gereksinimi bile duymuyorum. Yaklaşık 10 yıldır aynı evde oturuyoruz. Ayrıca site içerisinde değil, müstakil bir apartmanda yaşıyoruz.

Bu durumda sizce 1 klima ve 1 hava soğutucu kombinasyonu mantıklı olur mu?

F/P klima için Kaira, Daylux, Airfel öneririm. Servis, kurulum Daikin'e ait. Soruna gelecek olursak da 12 BTU klimayı büyük odaya takıp diğer odalara hava soğutucu ile dağıtabilirsin. Hava soğutucuyu klimanın üflediği yere doğru fanını da diğer odalara üfleyecek şekilde koyarsan hava sirkülasyonu sağlar ve iklimlendirme daha genişler. Arçelik Ekolojik serisi gibi 15.000 BTU gibi ara BTU modeli üreten klimalar daha iyi iş yapabilir. Tabii 15.000 BTU 21 metrekare odayı eğer kapalı kapı kullanacaksan fazla gelebilir. Buna da dikkat etmek gerek. En iyi senaryo 24 saat kapı açık vantilatörle dağıtım senaryosu olabilir ya da bir diğer senaryo ise yine 12.000 BTU iki klima alıp 24 saat evin her yerini (tuvalet kapısı ya da kileri vs. kapatarak) iklimlendirmek.