Bütçe
1.000 TL
Ben pek klavye işlerinden anlamıyorum sizin söylediğiniz kadar biliyorum güzel TKL boyutunda sağlam bir klavye önerebilir misiniz?
Bu bütçe bandında AJAZZ markasının klavyeleri var.

Brown switch de red switch kadar olmasa da sessiz bir switch'dir.

Son düzenleme:
Linear switch(basınca geri bildirim vermeyen ve genelde daha hızlı olanlar) anladığım kadarıyla sizi rahatsız ediyor. Yukarıdaki klavyenin brown switchli versiyonu sizin için daha iyi olacaktır.

Kısaca Brown Switch ve F tuşları içeren TKL sizin için yeterli olacaktır. Ajazz switchleri de değişebiliyor. Bir sorun yaşarsanız veya sıkılırsanız başka switch de geçebilirsiniz. Bu arada görsellerdekinden daha soluk renkleri.

Switchlerde bir sorun olursa(çift basma gibi) yedek switch veya az kullandığınız tuşun switchini değiştirebilirsiniz. Amazon üzerinde yine switch satışları var.

Linear Switch(basınca geri bildirim vermeyen ve genelde daha hızlı olanlar) anladığım kadarıyla sizi rahatsız ediyor. Yukarıdaki klavyenin brown Switch'li versiyonu sizin için daha iyi olacaktır.

Kısaca brown Switch ve F tuşları içeren TKL sizin için yeterli olacaktır. Ajazz switchleri de değişebiliyor. Bir sorun yaşarsanız veya sıkılırsanız başka Switch de geçebilirsiniz. Bu arada görsellerdekinden daha soluk renkleri.

Switchlerde bir sorun olursa(çift basma gibi) yedek Switch veya az kullandığınız tuşun Switch'ini değiştirebilirsiniz. Amazon üzerinde yine Switch satışları var.

Mesaj banı yemiştim eyvallah teşekkür ederim kırmızısını almayı düşünüyorum. (klavyemi satabilirsem)

Ben 2 adet çok pahalı olmayan mekanik klavye kullandım ilk başta iyilerdi ama anlamadığım şekilde çabuk bozuldular. Sonra bir mavi switch deneyeyim dedim o da fazla kafa ütülediğinden tatmin etmedi. Yine huzuru membranda buldum 2 yıl boyunca havit gamenotun bir klavyesini kullandım hala taş gibi. Bence bu mekanik olayı biraz pazarlama stratejisi, klavyede anti ghosting tuşlar olduktan sonra o klavye en iyi klavyedir artık bana göre.

Claw's Havoc iyi bir tercih olabilir

Ben 2 adet çok pahalı olmayan mekanik klavye kullandım ilk başta iyilerdi ama anlamadığım şekilde çabuk bozuldular. Sonra bir mavi switch deneyeyim dedim o da fazla kafa ütülediğinden tatmin etmedi. Yine huzuru membranda buldum 2 yıl boyunca havit gamenotun bir klavyesini kullandım hala taş gibi. Bence bu mekanik olayı biraz pazarlama stratejisi, klavyede anti ghosting tuşlar olduktan sonra o klavye en iyi klavyedir artık bana göre.

Claw's Havoc iyi bir tercih olabilir
Mekanik bence pazarlama işi değil. Bütçeyi biraz yükseltip, kasa vb. kaliteli bir klavye alırsan tuşlarda bozuldukça yeni klavyelerin yarı fiyatına 30-60'lı satılan switchlerden alıp yenileyebiliyorsun. Aslında bakınca Çinlilerin daha popülerleştiği bu sektör, batılıların bozulursa yenisini alsın kafasıyla pek uyuşmuyor. Çinliler belki sektörde öncü olmak adına bunu umursamadan çıkarıyor. Tabii tasarımsal farklılıklar veya tuşlardaki geri bildirim vb. gelişmesi de tüketiciyi yeni klavye almaya itiyor.

Ayrıca bu fiyat bandında membrane da alınabilir. Yani Çin'de üretilen Aigo, Ajazz, Redragon gibi markaların giriş seviyelerinde sorun yaşanma ihtimali 2-2.5K arası satışı olan mekanik klavyelerden daha fazla. Ama dediğim gibi hotswap içeren bir klavyenin switchini değiştirebiliyorsun. Mekanik switch her zaman membrane daha tepkisel.

Mekanik bence pazarlama işi değil. Bütçeyi biraz yükseltip, kasa vb. kaliteli bir klavye alırsan tuşlarda bozuldukça yeni klavyelerin yarı fiyatına 30-60'lı satılan Switch'lerden alıp yenileyebiliyorsun. Aslında bakınca çinlilerin daha popülerleştiği bu sektör, batılıların bozulursa yenisini alsın kafasıyla pek uyuşmuyor. Çinliler belki sektörde öncü olmak adına bunu umursamadan çıkarıyor. Tabii tasarımsal farklılıklar veya tuşlardaki geri bildirim vb. gelişmesi de tüketiciyi yeni klavye almaya itiyor.

Ayrıca bu fiyat bandında membrane da alınabilir. Yani Çin'de üretilen aigo, Ajazz, Redragon gibi markaların giriş seviyelerinde sorun yaşanma ihtimali 2-2.5k arası satışı olan mekanik klavyelerden daha fazla. Ama dediğim gibi hotswap içeren bir klavyenin Switch'ini değiştirebiliyorsun. Mekanik Switch her zaman membrane daha tepkisel.

Ben 200 TL'lik ofis klavyesi ile de oyun oynuyordum iş sadece o klavyeye alışmaya bakıyor alıştıktan sonra yine tepkisel kullanabiliyorsun yeter ki klavye kaliteli olsun çoklu tuş basımında yarıda bırakmasın. Ama şu doğru olabilir LoL gibi strateji oyunlarında mekanik klavye üstün olabilir yanlışlıkla bir tuşa basma hata yapma olasılığın daha az çünkü ama iş FPS'ye gelince membrane de ben daha iyi oynuyorum. Fareye gelirsek her türlü klavyeden daha önemli.