Makaleler
30
Yer
Montpellier
Arkadaşlar selam, şu sıralar şaraplara merak sardım ama yüzlerce farklı fiyatta ve kalitede ürün var. Hangi şarabın hangi kalitede olduğunu maalesef bilmiyorum. 500 TL altı ve 1.000 TL altı olmak üzere kısmen "ucuz" diyebileceğimiz şaraplar arasında en kalitelisi hangi ürünlerdir? Beyaz, pembe (rose) veya kırmızı fark etmiyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, şu sıralar şaraplara merak sardım ama yüzlerce farklı fiyatta ve kalitede ürün var. Hangi şarabın hangi kalitede olduğunu maalesef bilmiyorum. 500 TL altı ve 1.000 TL altı olmak üzere kısmen "ucuz" diyebileceğimiz şaraplar arasında en kalitelisi hangi ürünlerdir? Beyaz, pembe (rose) veya kırmızı fark etmiyor. Şimdiden teşekkürler.
Zamanında çok severek tükettiğim, fakat şimdi bulamadığım "Impresario Saperavi" güzeldir, kaliteli beyefendi şarabıdır. Kırmızı şaraptır kendileri.

500 TL altı ve 1.000 TL altı olmak üzere kısmen "ucuz" diyebileceğimiz şaraplar arasında en kalitelisi hangi ürünlerdir?
Bu fiyatlarda olup vaov denilecek kalitede şarap yok, hepsi hemen hemen aynı.
Ucuz şaraplarda önerim beyazlar daha iyi, tadı yok ve çok hafif mideye dokunmuyor.
Bir de kırmızı içeceksen miktarına dikkat et, yoksa gece boyu miden yanar hayatı sorgularsın.
Hangi şarabın hangi kalitede olduğunu maalesef bilmiyorum.
Gözüne hoş geleni al dene, içilmeyecek gibi çıkarsa 50/50 şargoz yaparsın.

Rose saraplar hakkinda ne diyorsunuz? Hic icmedim, merak etmiyor degilim.
Kırmızı kadar yoğun değil, beyaz gibi su değil, ama beyaza daha yakın. Tabi bu kalıbın dışına çıkan şaraplar olabilir, çok fazla rose denemedim.
Yine de videolarda tadım yapan adamları görüp beklentiye girme. Yok orman meyveleri, esanslar, bilmem neredeki meşe ağacı cart curt.
Altı üstü fermente üzüm suyu.