8242

Uzman
Bu bütçeye hem günlük kullanım hem de oyun için kablolu veya kablosuz fark etmez önerebileceğiniz Türkçe Q klavye var mı?

Aynı ürünü ben de kullanıyorum, gayet memnunum.

300 TL daha fazla?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam en basit örnek olarak, bir önceki mesajınızda "8.000TL Wireless Kulaklık Önerisi" başlıklı bir konuya 8.404TL'lik bir kulaklık atmışsınız. Konu sahibi bütçeyi esnetebilirim veya esnetemem diye bir şey dememiş, zaten hiçbir ürün tam 1.000TL olmaz. Bugüne kadar ne zaman bu forumda tam başlıkta yazan bütçede ürün atıldığını gördünüz? :)

Hocam en basit örnek olarak, bir önceki mesajınızda "8.000TL Wireless kulaklık önerisi" başlıklı bir konuya 8.404TL'lik bir kulaklık atmışsınız. Konu sahibi bütçeyi esnetebilirim veya esnetemem diye bir şey dememiş, zaten hiçbir ürün tam 1.000TL olmaz. Bugüne kadar ne zaman bu forumda tam başlıkta yazan bütçede ürün atıldığını gördünüz? :)

Hocam haklısınız tam fiyatına ürün bulunamaz ama 300 TL fark da ufak bir fark sayılmaz. Bir de kulaklığa 8 bin TL veren bir arkadaşın 400 TL'yi çok kasmayacağanı düşündüm.

Bu fiyata açıkçası mekanik klavyeler var ama yerinizde olsam membran alırdım.

Hem çift basma sorunu çok oluyor. Hem de yedek switch veya kullanmadığınız tuşlar ile değiştirseniz bile, çok kalitesiz switch kullandıklarından değişim imkanı da kısıtlanıyor. Ayrıca halen bavulcular yerelde switch, keycaps gibi şeyleri satmaya düzgün anlamda başlamadılar. Yedek switch'i bağlantıdaki klavyelerin fiyatına alıyorsunuz. Yedek switch yerine direkt membran alın, en azından 2-3 yıl idare eder. Ben Rampage 300 ₺ aldığım klavyesini 2-3 yıl kullandım. Tabii temiz kullanıma bağlı veya üretimde sorun yoksa değişebilir.

Görseller doğruysa galiba ikisinin de Türkçe şekilde tuş basımı var. Yine de emin olmak adına incelemelerdeki fotoğraflara göz atın. Ama genelde bu fiyatlara fason üretim olduğundan, ofis tipi ürünler hariç Türkçe dil destekli klavye bulman çok zor. Sadece batılı bazı firmalar özeniyor. Onların da fiyatları 2-3K civarında geziyor.

Ek olarak Havit'in şöyle yeni bir ürünü var. Mavi olanı hariç 1059 ₺ satılıyor. Redragon göre dezavantajı hotswap yok. Ama Havit switch tarafında kendi ürettiği ürünleri kullanıyor diye biliyorum. En azından KB904L herhangi bir switch sorunu yaşamadım. Garanti ve servis tarafında da yerelde iyi bir destekleri var. Tabii %60 klavye istemiyorsanız bu öneri boşa gidiyor.

Eğer aceleniz yoksa bekleyin, Havit genelde piyasayı iyi okuyamıyor. Yani bir tık pahalı çıkıyor. Satış olmayınca 1-2 hafta içinde fiyatı bayağı kırıyorlar. Bunu en azından Havit KB904L aldıktan sonra deneyimlemiş oldum. Diğer ürünlerini de öneririken takip ediyorum, genel olarak çok çabuk fiyat kırıyorlar. Belki harici satıcıları da egale etmek için yapıyor olabilirler, ama bana ürün seçimlerinden dolayı müşteri isteklerini kulaklık harici çok da anlıyorlar gibi gelmediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fiyata açıkçası mekanik klavyeler var ama yerinizde olsam membran alırdım.

Hem çift basma sorunu çok oluyor. Hem de yedek Switch veya kullanmadığınız tuşlar ile değiştirseniz bile, çok kalitesiz Switch kullandıklarından değişim imkanı da kısıtlanıyor. Ayrıca halen bavulcular yerelde Switch, keycaps gibi şeyleri satmaya düzgün anlamda başlamadılar. Yedek Switch'i bağlantıdaki klavyelerin fiyatına alıyorsunuz. Yedek Switch yerine direkt membran alın, en azından 2-3 yıl idare eder. Ben Rampage 300 ₺ aldığım klavyesini 2-3 yıl kullandım. Tabii temiz kullanıma bağlı veya üretimde sorun yoksa değişebilir.

Görseller doğruysa galiba ikisinin de Türkçe şekilde tuş basımı var. Yine de emin olmak adına incelemelerdeki fotoğraflara göz atın. Ama genelde bu fiyatlara fason üretim olduğundan, ofis tipi ürünler hariç Türkçe dil destekli klavye bulman çok zor. Sadece batılı bazı firmalar özeniyor. Onların da fiyatları 2-3K civarında geziyor.

Ek olarak Havit'in şöyle yeni bir ürünü var. Mavi olanı hariç 1059 ₺ satılıyor. Redragon göre dezavantajı hotswap yok. Ama Havit Switch tarafında kendi ürettiği ürünleri kullanıyor diye biliyorum. En azından KB904l herhangi bir Switch sorunu yaşamadım. Garanti ve servis tarafında da yerelde iyi bir destekleri var. Tabii %60 klavye istemiyorsanız bu öneri boşa gidiyor.

Eğer aceleniz yoksa bekleyin, Havit genelde piyasayı iyi okuyamıyor. Yani bir tık pahalı çıkıyor. Satış olmayınca 1-2 hafta içinde fiyatı bayağı kırıyorlar. Bunu en azından Havit KB904l aldıktan sonra deneyimlemiş oldum. Diğer ürünlerini de öneririken takip ediyorum, genel olarak çok çabuk fiyat kırıyorlar. Belki harici satıcıları da egale etmek için yapıyor olabilirler ama bana ürün seçimlerinden dolayı müşteri isteklerini kulaklık harici çok da anlıyorlar gibi gelmediler.

Ek olarak da isterseniz Dierya DK61se alabilirsin. Havit red switch, Dierya ise brown, red ve blue switch.