Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Webcam ihtiyacım var ve yıllardır kullandığım bir donanım değil. O yüzden bu ürünler konusunda herhangi bir bilgiye sahip değilim.

Avukatım ve artık günümüzde bazı mahkemelerdeki duruşmalar "e-duruşma" adı altında kamerayla da yapılabiliyor. Bizler için oldukça konforlu oluyor ve ben de faydalanıyorum bundan. Şu an için e-duruşma yapacağım zaman ofisteki laptopı kullanıyorum ama o an ikinci bir cihaz çıkarıp hazırlayıp işimi görmek yerine, bir webcam ile masaüstü bilgisayarımda bağlantıyı sağlayıp işimi öyle halletmek daha konforlu olacak benim için.

Yaptığımız e-duruşmalarda görüntü kalitesi o kadar da önemli değil. Örneğin 720p bir webcam işimi görür diye düşünüyorum. Ancak mikrofon önemli. Görüntümüzden ziyade sesimizin duruşma sırasında rahat ve net bir şekilde duyulması gerekiyor. Bu sebeple mikrofon kalitesi kötü olmayan bir ürün önerirseniz sevinirim. Ayrıca mandallı bir yapıya sahip olmasını istiyorum. İstediğimde masanın üstüne kullanabileyim, istediğimde monitöre tutturabileyim.

Uzun yıllardır webcam kullanmadığım için ne kadar bütçe ayıracağımı bilmiyorum. Çok sık kullanmadığım için çok fazla para harcamak da istemiyorum. Şimdilik bütçeye 1.000 TL diyelim. İhtiyacımı karşılayan daha ucuz ürünler de varsa önerebilirsiniz. Ancak bu bütçe webcam için yeterli değil ise arttırırım bütçeyi sorun değil.