Bütçe
1.000
Selam, yeni sistemime SSD almayı düşünüyorum. Şu anki sistemimde SATA SSD var ve sağlığı %30'a kadar düştü. Bazen sistem çöküyor ve bilgisayarı yavaşlatıyor. Bu nedenle M.2 SSD'ye geçiş yapmak istiyorum. Bütçem 1.000 TL.

256 GB veya altı bir depolama alanı benim için yeterli. Fazla oyun veya program yüklemiyorum. Çoğu dosyam hard diskimde duruyor. SSD'de sadece CS2 ve Windows 11 kurulu. Sizce bu bütçeye hangi SSD uygun olur?

Selam,

Bu bütçelerde 500 GB M.2 SSD alınabilir:

Kioxia LRC20Z500GG8 Exceria G2 500 GB Nvme 2100MB/1700MB M.2 2280 M.2 SSD

Satıcı konusunda bir şey diyemem elbette fakat güven duymazsanız dilerseniz bütçeye biraz daha ekleyerek buradan alabilirsiniz:

KIOXIA PCIe M2 500GB Exceria G2 NVMe 3D 2100/1700 Dahili SSD

Hocam güzel SSD. Marka zaten tanıdık ve güvenilir ama bütçeyi biraz aşıyor, tam 1.000'e yok mudur? Yoksa biraz daha bekleyeceğim parayı biriktirmek için.

Anakartımı söylemeyi unuttum: Gigabyte B450 S2H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güzel SSD. Marka zaten tanıdık ve güvenilir ama bütçeyi biraz aşıyor, tam 1.000'e yok mudur? Yoksa biraz daha bekleyeceğim parayı biriktirmek için.

Anakartımı söylemeyi unuttum: Gigabyte B450 S2H.
Tam bütçede 500 GB olarak önerebileceğim bir model maalesef yok. 256 GB olan bazı modeller alınabilir ancak az bir miktar daha eklenerek 500 GB kapasiteli bir M.2 SSD alınabilirken bana mantıklı gelmiyor.

Bir müddet daha bekleyip bütçeyi artırmak bana göre yerinde bir karar olur.

Bütçe artırıp almak daha mantıklı. Alternatif olarak şu ürünü öneririm.

Yok illa bu fiyata alacağım diyorsanız 256 GB versiyonu da var. Bu arada ben SSD alırken bilgisayar satıcıları dışında bulaşmazdım. N11, Trendyol, Hepsiburada gibi platformlarda sahte yorum olayı çok yaygın. Hatta platformların kendileri bu yorumları yazıyor.

@1247, Kioxia Exceria modeli, Lexar NM620'den daha iyi. O paraya alınmaz, alternatif olarak WD Blue SN580 var.

WD SN740 512 GB var ancak dizüstü bilgisayardan çıkma, OEM ürün. Ayrıca 2242 uzunluğunda bu.

Ben 100 TL daha koyup Kioxia Exceria almanı öneririm.