Bütçe
1.000 TL

cerdon47

Çalışkan
Şu an Sony MDR-ZX110APB kablolu kulaklığı kullanıyorum. Zamanında çok ucuz bir fiyata almıştım. Sadece müzik dinlemek istiyorum, bas seven biriyim ve bu kulaklık yetersiz kalıyor. Fiyatı da 1000 lira civarına yükselmiş, o beni ayrı şaşırtıyor. Şu an araştırdığıma göre:

Creative Aurvana Live: 900 TL
JBL Tune T500: 600 TL
Behringer HC200: 800 TL

Bu üç kulaklık Sony'ye göre iyi midir? Behringer referans ya da DJ kulaklığı diye geçiyor. Bazı arkadaşlar bu tarz kulaklıkların tiz odaklı olup bası iyi vermediğini söylüyor. Kullanan varsa yorum belirtebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bass için Behringer BH470 demek isterdim ama 1500₺ çıkabilirsen alabilirsin.

HC200 gördüğüm üzere pek de basslı değil.

Aurvana basslı ancak pek subbas yok ve kulağı tam kapayamadığından bir şey hissedilmiyor adamakıllı.

JBL ise herhalde aralarındaki en garanti çözüm olur, şayet olayı zaten bass.

Creative Aurvana'nın frekans aralığı 10 HZ-30 KHz aralığında bu değer çok iyi bir değer değil mi? Behringer 470'e bakarken Behringer bdj 1000 gördüm. Hem sürücüsü daha büyük hem de hires destekliyor bütçemi aşıyor ama zorlamaya çalışacağım zaten 1500 üstü hiç veremem. Ancak Hz aralığı 20-20 aralığında bu çok sorun olur mu? Lütfen yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Bende araştırıp öğreniyorum bir şeyler. Bir de Behringer bdj 1000 64 ohm. Ben ayrı bir ses kartı kullanmıyorum. ASUS M5A97 r2.0 anakartım var buna yeter mi? Yoksa 32 ohm üstü almamam mı gerekiyor.

Creative Aurvana'nın frekans aralığı 10 HZ-30 KHz aralığında bu değer çok iyi bir değer değil mi? Behringer 470'e bakarken Behringer bdj 1000 gördüm. Hem sürücüsü daha büyük hem de hires destekliyor bütçemi aşıyor ama zorlamaya çalışacağım zaten 1500 üstü hiç veremem. Ancak Hz aralığı 20-20 aralığında bu çok sorun olur mu? Lütfen yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Bende araştırıp öğreniyorum bir şeyler. Bir de Behringer bdj 1000 64 ohm. Ben ayrı bir ses kartı kullanmıyorum. ASUS M5A97 r2.0 anakartım var buna yeter mi? Yoksa 32 ohm üstü almamam mı gerekiyor.

Gösterdikleri Hz aralığı sürücünün frekans okuma seviyesini belirtiyor onun haricinde elle tutulur bir şey ifade etmiyor. Keza Hi-Res sertifikası da göz boyayan bomboş sertifikalardan biridir.

Sadece evde kullanacak olsaydın superlux HD681 al keyfine bak derdim ancak anladığım kadarıyla dışarıda da kullanacaksın bunu. Evde kullanacaksan bu alet süperdir ancak arkası yarır açık olduğundan dışarıdan ses alabildiği gibi dinlediğini de dışarı verebiliyor.

Bdj 1000'in subbas kanadı T500, BH470 veya aurvanadan da daha iyi frekans grafiğine baktığımızda. DJ malları genelde kulağı sıktığı için uzun kullanımda ağrı oluşturabilir. E DJ malı olduğundan da dışarıya ne ses verir ne de dışarıdan ses alır.

Ohm mevzusuna da gelecek olursak, kulaklığın hassasiyet DB'si yüksek olduğundan dolayı problem olmaz. Senin alet 64ohm 107dB hassiyete sahip hesap yaptığında 110DB'yi rahatlıkla görebiliyorsun. Benim kulaklığım 21ohm 91dB haassasiyete sahip 110dB görmem için ses kartına ihtiyacım var. Yani sadece ohm belirlemiyor sürülüp sürülmeyeceğini.

Yok evde kullanacağım ben dışarıda kullanmak istemiyorum zaten ses kaybı olmasın ve daha kaliteli olsun diye kablolu ve kulak üstü istiyorum. O zaman HD 681 hepsinden daha iyiyse onu almaya çalışayım. Çok sağ olun herkese çok teşekkür ederim.

Yok evde kullanacağım ben dışarıda kullanmak istemiyorum zaten ses kaybı olmasın ve daha kaliteli olsun diye kablolu ve kulak üstü istiyorum. O zaman HD 681 hepsinden daha iyiyse onu almaya çalışayım. Çok sağ olun herkese çok teşekkür ederim.

O zaman HD681 mantıklı bir tercih olacaktır. Ancak dışarı ses verdiği gibi seste alacaktır onu söyleyeyim.