Bütçe
800 TL - 1.000 TL

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Selam millet,

Çenem ve çevresi dışında pek bir sakal çıkışı yok. Uzadığı zaman sıfıra vurmak değil, sadece kısaltmak istiyorum. Yanaklarımda da çıkmaya başladı, önceden kıl şeklindeydi ama sakala dönüyor. Gerekirse onları jiletle de alırım. Sadece sakal ve bıyık kısaltsam yeterli.

@Toby Fox

Powertec TR 758 var, kullanmadım ama marka sık kullanılıyor Trendyol'da falan da en çok yorum alanlar arasında. Berberim bir tık daha üst seviye ürününü kullanıyor bu markanın memnun olduğunu söyledi. Oneblade falan da alınabilir ama ben pek memnun kalmadım, sıfır performansı iyi ancak kısaltırken arada uzun teller falan bırakıyor.

Kullanıyorum çok memnunum. Sakal-bıyık harici olarak tüm vücutta kullanıyorum. 3 şekilde şarj oluyor. Bir kutusu var bir kablosu var bir de microusb ile şarj oluyor. Bence iyi bir şey. Bozulursa diğerini kullanırsın hesabı. 90dakika çalışıyor. Sakalları 5 dakikada kesersen 18 tıraş boyunca şarja takmana gerek kalmaz. Ben vücut almazsam 6ayda 1 şarj ediyorum.

Benim onerim Powertec TR-1058 modeli olur. Kendimde kullaniyorum. 2 gunluk sakalin varmis gibi birakiyor. Philips'in OneBlade serisinin bicaklari koreliyor ve yeni bicak alman gerekiyor. Powertec'de boyle bir durum yok. Yani Philips almani onermem.

Geçenlerde buradan indirimle One Blade almıştım. Ekstra olarak Braun 3 olması lazım set olarak var. Kabasında işe yarasa da çene kısmında çok zorluyordu. Çene kısmındaysa bence One Blade alın çok daha rahat kesiyor.

Direkt tüm başlıkları olan versiyonu da alınabilir.

Tek dezavantajı 6-9 ayda bir yedek başlık alıp değiştirmen gerekiyor. Ama çok çıkmıyorsa bence daha da uzun süre gidebilir.

Bu dezavantaj aslında daha iyi kesmesini sağlıyor. Tabii ben genel set olarak Braun 3 kullanıyorum. Belki yeni setler daha iyi kesiyordur. Galiba 2018-19 gibi almıştım. Yani aslında onu da yenilemem gerekiyor.

Tabii ince işçilikte yine jilet veya setlerde olan şu başlıktan gerekiyor. Bu çoğu büyük sette oluyor. En son üstünden geçince küçük kalanları temizliyor ve jiletlerdeki mavi jelimsi yerin üstünden geçmiş gibi yumuşak yapıyor.

2025-07-21_16-20.webp

Son düzenleme:
Zaten sakalın tek tük çıkıyor üstüne sıfır da almak istemiyorsan herhangi bir alet işini görür. Ben ilk mesajda attığım ürünü kullanıyorum bir senedir ve gayet memnunum. Şarjı 4-5 kullanım gidiyor ve tam istediğim düzeyde kesiyor. Başlıkları da işe yarıyor. Bazen sakalı 3mm'de tutuyorum ve o başlıkla ilerliyorum. One Blade biraz daha jilet tarzı işleyen bir makine.