Grimoire Weiss 34

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Burdur
Laptopun 47Wh bataryası şu an yaklaşık 10Wh kapasite ile çalışıyor. Kendim yapmaya korksam da 10.8V 4.4A kapasiteli bir batarya almak istemiyorum. 6 tane 18650 2.8 Ah veya daha yüksek kapasiteli pil önerebilir misiniz?

Laptopun 47Wh bataryası şu an yaklaşık 10Wh kapasite ile çalışıyor. Kendim yapmaya korksam da 10.8V 4.4A kapasiteli bir batarya almak istemiyorum. 6 tane 18650 2.8 Ah veya daha yüksek kapasiteli pil önerebilir misiniz?
Elbette, Lenovo G500 laptopunuz için 18650 pilleri kullanarak yeni bir batarya yapmayı düşündüğünüzde, güvenli ve uyumlu bir çözüm bulmak önemlidir. İşte önerilerim:

18650 Pil Önerileri​

1. Samsung 25R
- Kapasite: 2.5 Ah
- Deşarj Akımı: 20A (yüksek akım uygulamaları için uygun)
- Aşırı ısınma ve patlama riski düşük.

2. LG INR18650-MJ1
- Kapasite: 3.5 Ah
- Deşarj Akımı: 10A (dengeli performans)
- Güvenilir bir seçenek.

3. Panasonic NCR18650B
- Kapasite: 3.4 Ah
- Deşarj Akımı: 4.9A (daha uzun ömürlü kullanım için ideal)
- Yüksek enerji yoğunluğu.

4. Sanyo NCR18650GA
- Kapasite: 3.4 Ah
- Deşarj Akımı: 10A (denge ve performans sunar)
- Güçlü ve dayanıklı.

5. Sony VTC6
- Kapasite: 3.0 Ah
- Deşarj Akımı: 30A (yüksek akım uygulamaları için tercih edilebilir)
- Yüksek performans.

6. LG HG2
- Kapasite: 3.0 Ah
- Deşarj Akımı: 20A (iyi bir denge sunar)
- Dayanıklı ve güvenilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Pil seçerken, pillerin uyumlu şekilde birbirleriyle çalıştığından emin olun. Farklı kapasiteler ve deşarj akımları kullanmak, pil paketinin performansını olumsuz etkileyebilir.
  • Batarya paketinizi oluştururken, bir denge kartı kullanmayı unutmayın; bu, her hücrenin sağlığını izleyerek ömrünü uzatır.
  • Pil konusunda uzman değilseniz bir profesyonelden yardım almayı düşünün; güvenlik önemlidir.

Belirttiğim pillerden herhangi birini inceleyerek, uygun fiyat ve kalitede bulabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun bir seçim yapmanızı öneririm.