Detaylar
Kim cevapladı?Tapu kaydında ilgili taşınmaz "bağımsız bölüm" olarak görünmüyor mu?
Binalarda bağımsız bölümlere, yani dairelere, ait bazı eklentiler olur. Bu eklentiler de mesela depo veya kömürlük olabilir. Bunlar da tapu kaydında görünür. O yüzden soruyorum, satın alacağınız taşınmaz esasen "bağımsız bölüm" olarak görünüyor ve eklenti olarak da depo bulunuyordur muhtemelen. Öyle değil mi?
Binalarda bağımsız bölümlere, yani dairelere, ait bazı eklentiler olur. Bu eklentiler de mesela depo veya kömürlük olabilir. Bunlar da tapu kaydında görünür. O yüzden soruyorum, satın alacağınız taşınmaz esasen "bağımsız bölüm" olarak görünüyor ve eklenti olarak da depo bulunuyordur muhtemelen. Öyle değil mi?
Tapu kaydında ilgili taşınmaz "bağımsız bölüm" olarak görünmüyor mu?
Bağımsız bölüm 11 taşınmaz tipi kat mulkiyeti nitelik özel depo yazıyor.
Bağımsız bölüm 11 taşınmaz tipi kat mulkiyeti nitelik özel depo yazıyor.
Daire yapılmis halde ev yeni her şey ama tapuda değil.
Taşınmazın niteliğinde "mesken" yazmıyorsa, o "depo" ifadesi bir eklenti olarak görünmüyorsa, söylediğiniz gibi taşınmazın niteliği bir depo ise, fiilen mesken olarak kullansanız bile ilerde apartman yönetimi ve diğer taşınmaz malikleriyle sorun yaşadığınız takdirde orayı mesken olarak kullanmanızı engelleyebilirler yasal yollara başvurarak.
Açıkçası tavsiye etmem. Bir satış stratejisi izliyor sadece oranın sahibi.
Taşınmazın niteliğinde "mesken" yazmıyorsa, o "depo" ifadesi bir eklenti olarak görünmüyorsa, söylediğiniz gibi taşınmazın niteliği bir depo ise, fiilen mesken olarak kullansanız bile ileride apartman yönetimi ve diğer taşınmaz malikleriyle sorun yaşadığınız takdirde orayı mesken olarak kullanmanızı engelleyebilirler yasal yollara başvurarak.
Anladım sağ olun.