Yurt dışı alışverişin kaldırılması dolayısıyla 1-15 şubat tarihleri arasında bir internet alışveriş boykotu yapılacak. Boykot; Milliyetçi Kongre Derneği, Genç Türkler ve Hürriyet Partisi gibi parti ve oluşumlar tarafından destekleniyor.

Şahsen ben boykota katılacağım. Normal şartlarda hijyen ürünlerimi internet üzerinden sipariş veriyorum neredeyse her hafta garanti ciddi bir miktar siparişim oluyor. Bu tarihler arasında sipariş vermeyeceğim.

Son düzenleme:
Boykotun hedefi yanlış. Yasayı devlet çıkardı ama siz yerli satıcıyı cezalandırıyorsunuz, bu durum karar vericilerin inanın umurunda bile olmaz. 15 gün alışveriş yapmayınca tüketimi yok etmiyorsunuz, erteliyorsunuz. Ayın 16'sında siparişler yine verilecek ve şirketlerin bilançosu değişmeyecek. İhtiyaçlarınızı internet yerine marketten alınca vergi yine devlete gidecek. yani sisteme verilen ekonomik zarar sıfır, sadece kendinizi yorduğunuzla kalırsınız. Gene de dualarım sizinle.

Tarikatçılar, lobiciler, ticaret odaları herkes istediğini yaptırıyor ama vatandaş ne isterse tam tersi oluyor. Neyse ben 2028 seçimlerini bekliyorum, ne olursa olsun bunları unutmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hâlâ yerli satıcı safsatası sürüyor, yerli satıcı dediğiniz satıcıların vergi+ürün fiyatının üstüne %40 koyması kâr marjı değil halkı geri zekalı yerine koymaktır. Bunu da boykot ediyoruz.
Evet, ayrıca bu Yurt dışı Alışverişinin Yasaklanmasında bir çok satıcının ve ticaret kuruluşlarının payı var. Boykot aslında satıcı değil direkt olarak ticaret kuruluşunu hedef alıyor. Halkımız elindeki gücü anlayabilse bugün halkın aleyhine olan hiçbir karar geçmezdi. Ama "işe yaramaz, boş, gereksiz" diyerek resmen bu kararı onaylıyorsunuz ve düzenin sürmesini sağlıyorsunuz. Hiçbir şey olmasa bile bir tepki olacak bu ve ben katıldığım için açıkçası içim rahat olacak. Siyasi tutuklamaların yapıldığı zamanda genel boykot yapılmıştı ona bile gereksiz dendi ama gel gör o boykottaki firmalar iki büklüm yalvardılar. Yarın acil bir şey sipariş etmek zorunda kalırsınız gümrüğe takılır ya da yerli satıcıdan en iyi ihtimalle 3-5 misline alırsınız. O zaman daha mı iyi olacak?