Satıcılar da düzgün fiyatlandırmayı öğrensin o zaman.

Siz fiyatı satıcıların mı bilerek öyle belirlediğini düşünüyorsunuz. Kargo ücreti, komisyon, stopaj, KDV derken satıcı 200 TL'ye satmak istediği ürünü 500 TL'ye satmak zorunda kalıyor. 200 TL'ye alıp 400'e sattığım üründen 3 TL kar ediyorum.

Vallahi TR'den kelepir veya ucuz olmadıgı surece alışveriş yapmıyorum.
2014'ten beri özellikle elekronik ve PC kısmında.
Yurt dışı fiyat kıyas yapıyorum.
Bg ye geçip oradan alıyorum.

Siz fiyatı satıcıların mı bilerek öyle belirlediğini düşünüyorsunuz. Kargo ücreti, komisyon, stopaj, KDV derken satıcı 200 TL'ye satmak istediği ürünü 500 TL'ye satmak zorunda kalıyor. 200 TL'ye alıp 400'e sattığım üründen 3 TL kar ediyorum.
O komisyonları belirleyen büyük firmalara yapılan boykotlara burun kıvırırken iyiydi.

Eh, bir ara da bu vardı... Sonuç olarak bir işe yaradı mı? Tabii ki işe yaramadı. Umarım bu sefer olumlu bir neticeye varır.

Arkadaş firmaları değil direk internet alışverişini boykot ediyor, boykot edince satıcı da satamayınca zarara uğrayacak. Sonuç yine aynı.
İnternet alışverişini sağlayan sitelerin sahiplerinin dolaylı ilişkilerinin kime uzandığını düşünürsek bu boykotun doğru olduğunu söylerim ben de. Satıcılar dünyanın komisyonunu karşılamak için benim cebime el uzatıyorsa onların uzattığı eller de kırılsın.

Boykotun hedefi yanlış. Yasayı devlet çıkardı ama siz yerli satıcıyı cezalandırıyorsunuz, bu durum karar vericilerin inanın umurunda bile olmaz. 15 gün alışveriş yapmayınca tüketimi yok etmiyorsunuz, erteliyorsunuz. Ayın 16'sında siparişler yine verilecek ve şirketlerin bilançosu değişmeyecek. İhtiyaçlarınızı internet yerine marketten alınca vergi yine devlete gidecek. Yani sisteme verilen ekonomik zarar sıfır, sadece kendinizi yorduğunuzla kalırsınız. Gene de dualarım sizinle.

Nakit olarak KDV'siz alışveriş yapan birçok insan var çoğu da bu kanunları getirenleri destekler düşüncede ama ona rağmen bizim tabirimizle kaçak ürün alıyorlar. Boykotu da bu şekilde yapabilirsiniz ama vergi kaçırmaktan yasal olarak sorumlu olan kişi siz olursunuz.
Ben kesinlikle doğru olduğunu savunmuyorum yanlış anlaşılmak istemem ama örnek veriyorum iPhone 14 alacaksınız internetten ya da şubeden KDV'sini ödeyerek sıfır cihaz almak yerine temiz ikinci el garantisi devam eden bir iPhone 14 almak bu bağlamda daha mantıklıdır. Genel anlamda da daha mantıklıdır çünkü ikinci el sıfatındaki bir ürün ne kadar temiz kullanılırsa kullanılsın ikinci el olduğu için fiyatı yine uygun fiyatlı olacaktır. Bu şekilde hem aynı ürünü daha uyguna almış olursun hem +KDV eklenmez hem de paranın bir kısmı cebinde kalır aynı zamanda ülkeye de katkısı var kendi şahsına göre kullanılamayacak veya çöp diyebileceğin bir ürünü ihtiyacı olan birine satıyorsun. Halk ağzında kaçak ürün kullanmak en etkili boykot diyebiliriz yani.