1.6 İ ES kullanıyordum. Otomatik tercihim, polo hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güzel araçtır, Scirocco yerine TSI ve DSG kombinasyonlu bir Polo tercih edilebilir. Ancak ben sanayiyle uğraşmak istemiyorum derseniz farklı ve güzel alternatifler de mevcut. Artık galericiler bile sanayiyle uğraşmak istemiyor, öyle söyleyebilirim.
Örneğin 1.4 MPI motorlu ve tam otomatik şanzımanlı bir i20 tercih edilebilir. Sanayiye sadece periyodik bakımlar için gidersiniz, piyasası ise tıpkı Polo gibi çeyrek altın değerindedir. Motor ve şanzıman kombinasyonu oldukça sorunsuzdur ancak yakıt tüketimi bir miktar fazladır. Peki, buna değer mi? Bence kesinlikle değer. Ayrıca satarken de oldukça hızlı satılır.
Honda City tercih edilebilir, o da size sanayi yollarını unutturur. Atmosferik motor ve CVT şanzıman ikilisi, temiz ve düzenli bakıldığı takdirde o da hiç baş ağrıtmıyor.
Opel Astra 1.6 CDTI da tercih edilebilir, o da sağlam bir motor ve şanzıman kombinasyonuna sahiptir. Zincir değişimi biraz pahalıdır ancak o işlem de yapıldıysa size yine sorun yaşatmaz. Piyasası oldukça hızlı ve güzeldir.
Clio 1.0 TCe modelleri de tercih edilebilir.
Benim sıralamam şu şekilde olur: i20, City, Astra, Clio ve Polo. Çünkü atmosferik motorlara alışkınsınız ve artık sanayiden bıkmışsınız.