Omerta Silenzio

Başarılı
Makaleler
18
Yer
Aokigahara
Herkese esenlikler.
Mevcut arabam sanayiden çıkmadığı için satmayı düşünüyorum o yüzden yeni bir araç arayışına girdim. Sirocco düşünüyorum, aslında aradıgım net bir özellik yok sürekli araç değiştiren biriyim zaten. Önerilerimiz ne olurdu?

Herkese esenlikler.
Mevcut arabam sanayiden çıkmadığı için satmayı düşünüyorum o yüzden yeni bir araç arayışına girdim. Sirocco düşünüyorum, aslında aradıgım net bir özellik yok sürekli araç değiştiren biriyim zaten. Önerilerimiz ne olurdu?

B8 Passat, 1.4 benzin, manuel, 2-3 parca sağda solda boya olan, 200 bin km gecmemiş aracları alırsanız sanayi sorununuz olmaz. Kaput, bagaj, tavan orijinal olmasına önem veriniz. Camurluk, kapı pek önemli değil biniciye.

1.8 Hybrid Toyota Corolla önereceğim. Performans konusunda üzebilir ama ben şahsen konforunu ve teknolojik özelliklerini beğeniyorum. Hybrid olması da İstanbul gibi şehirlerde yaşıyorsanız güzel bir avantaj. Sanayi ile işiniz olmaz zaten. Piyasası da hızlı bir araç.

1.8 hybrid Toyota Corolla önereceğim. Performans konusunda üzebilir ama ben şahsen konforunu ve teknolojik özelliklerini beğeniyorum. Hybrid olması da İstanbul gibi şehirlerde yaşıyorsanız güzel bir avantaj. Sanayi ile işiniz olmaz zaten. Piyasası da hızlı bir araç.

Bizde 1.5i vardı sattık kurtulduk. Hiçbir Allah'ın kuluna önermiyorum leş bir araba. Sürüş zevki 0 direksiyon tepkileri ve geri bildirimi 0 yalıtım hiç yok. Arkadaşın 2018 Fiorino'ya binince oha dedim teneke Fiorino bile Corolla'dan iyi yalıtıma sahip. Cam açık mı kapalı mı anlamıyosun aracın içindeyken. Ayrıca dana gibi bağırıp gitmiyor berbat performansı var. Şimdi tucson aldık 1.6 Turbo benzin. Dip gaz verrince arkadan biri ittiriyor gibi hissettiriyor. Yarım gazda bile lastik sarıyor. Eğer bütçe maksimum 500-600bin falan ise tercih edilebilir Toyota. Onun harici berbat bir araç.

Megane 4 1.3 TCe 100k km ortalamadan.

Termostat problemi var o motorda ama onun harici çok garip motor. F30 F10 tanımıyor araba o fındık motorla bile deli gibi gidiyor açıkçası.

Termostat ve devirdaim değiştirilip alınır onlar kolay.

Bir de oksijen sensörü bozulunca uyarı vermiyordu sanırım onlarda. Ona da dikkat ederse alınabilir bence de. Ha çok kaliteli olmasa da Renault olsa da motor fena en azından. Sürüş dinamikleri vs nasıldır bilmiyorum ama açıkçası test etmedim hiç.

Mevcut aracınız ne peki? Otomatik vites mi yoksa manuel vites mi bakıyorsunuz?

Sirocco açık konuşmak gerekirse pek tavsiye etmem size. Konu içerisinde yazdıklarınızdan dolayı öyle dedim.
1.6 İ ES kullanıyordum. Otomatik tercihim, polo hakkında ne düşünüyorsunuz?

1.6 İ ES kullanıyordum. Otomatik tercihim, polo hakkında ne düşünüyorsunuz?

Güzel araçtır, Scirocco yerine TSI ve DSG kombinasyonlu bir Polo tercih edilebilir. Ancak ben sanayiyle uğraşmak istemiyorum derseniz farklı ve güzel alternatifler de mevcut. Artık galericiler bile sanayiyle uğraşmak istemiyor, öyle söyleyebilirim.

Örneğin 1.4 MPI motorlu ve tam otomatik şanzımanlı bir i20 tercih edilebilir. Sanayiye sadece periyodik bakımlar için gidersiniz, piyasası ise tıpkı Polo gibi çeyrek altın değerindedir. Motor ve şanzıman kombinasyonu oldukça sorunsuzdur ancak yakıt tüketimi bir miktar fazladır. Peki, buna değer mi? Bence kesinlikle değer. Ayrıca satarken de oldukça hızlı satılır.

Honda City tercih edilebilir, o da size sanayi yollarını unutturur. Atmosferik motor ve CVT şanzıman ikilisi, temiz ve düzenli bakıldığı takdirde o da hiç baş ağrıtmıyor.

Opel Astra 1.6 CDTI da tercih edilebilir, o da sağlam bir motor ve şanzıman kombinasyonuna sahiptir. Zincir değişimi biraz pahalıdır ancak o işlem de yapıldıysa size yine sorun yaşatmaz. Piyasası oldukça hızlı ve güzeldir.

Clio 1.0 TCe modelleri de tercih edilebilir.

Benim sıralamam şu şekilde olur: i20, City, Astra, Clio ve Polo. Çünkü atmosferik motorlara alışkınsınız ve artık sanayiden bıkmışsınız.

Son düzenleme: