Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fordark

Yetkin
Toplam 1236,15 TL ücreti olan sepetim var. İçerisinde v-tuber yastığı, oyun bardakları, slot makinesi anahtarlığı gibi ilgimi çeken ürünler var. Toplam 10 adet ürün var. Alışveriş yaptığım platform: Temu.

Bana aniden PTT Kargo: "800 TL vergi ödemeniz gerekiyor." Der mi? Ya da 1.500-2.000 gibi ekstra uçuk rakamlar ister mi PTT? Yaşadığım yerde çalışan PTT görevlileri çok sıkıntılı. Yardımcı olmayan kişiler, üstüne gelişmemiş küçük bir ilçe olunca pek yurt dışından gelen ürün tecrübesine sahip olduklarını da sanmıyorum. Sizce sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam 1236,15 TL ücreti olan sepetim var. İçerisinde v-tuber yastığı, oyun bardakları, slot makinesi anahtarlığı gibi ilgimi çeken ürünler var. Toplam 10 adet ürün var. Alışveriş yaptığım platform: Temu.

Bana aniden PTT Kargo: "800 TL vergi ödemeniz gerekiyor." der mi? Ya da 1.500-2.000 gibi ekstra uçuk rakamlar ister mi PTT? Yaşadığım yerde çalışan PTT görevlileri çok sıkıntılı. Yardımcı olmayan kişiler, üstüne gelişmemiş küçük bir ilçe olunca pek yurt dışından gelen ürün tecrübesine sahip olduklarını da sanmıyorum. Sizce sorun yaşar mıyım?

Eğer yurt dışı alıyorsan ürün fiyatı kadar vergi ödemeye hazır ol. :D

Temu'da sepette zaten vergiyi göreceksin.

Eğer yurt dışı alıyorsan ürün fiyatı kadar vergi ödemeye hazır ol. :D

Temu'da sepette zaten vergiyi göreceksin.
Onun acısını çok fena yaşamıştım. Bir tane anket sitesinden 10-15 dolar Amazon kuponu kazandım. Kuponu kullandım ve PTT ben evde yokken ailemden para istemiş. Yanlış hatırlamıyorsam ürünün fiyatından biraz daha fazlaydı ya da ürün fiyatına yaklaşıktı. Annem de benim için önemlidir diye vermiş parayı. Eve gelince çok üzülmüştüm. Bilseydim beni arasaydın ödetmezdim dedim ki gerçekten ödememesini isterdim. Temu sepette vergi nedense gözükmüyor. Ben mi yanlış yere bakıyorum acaba?
Screenshot_20251012_151441_Chrome.webp

Sipariş verirken ödemen gereken vergiyi ödüyorsun zaten, sorun çıkmaz.

Kaç TL vergi ödeyeceğim onu göstermiyor. Ondan dolayı içimde büyük kuşku var. Sepette 600 TL vergi yazsa atıyorum içim rahatlayacak ama öyle bir şey göremedim acaba yanlış yere mi bakıyorum?

Kaç TL vergi ödeyeceğim onu göstermiyor. Ondan dolayı içimde büyük kuşku var. Sepette 600 TL vergi yazsa atıyorum içim rahatlayacak ama öyle bir şey göremedim acaba yanlış yere mi bakıyorum?
Ödeme aşamasında görünür, sepette değil. Bir sonraki sayfada gözükmesi lazım ödeyeceğiniz vergi miktarının.

Çözüm
Onun acısını çok fena yaşamıştım. Bir tane anket sitesinden 10-15 dolar Amazon kuponu kazandım. Kuponu kullandım ve PTT ben evde yokken ailemden para istemiş. Yanlış hatırlamıyorsam ürünün fiyatından biraz daha fazlaydı ya da ürün fiyatına yaklaşıktı. Annem de benim için önemlidir diye vermiş parayı. Eve gelince çok üzülmüştüm. Bilseydim beni arasaydın ödetmezdim dedim ki gerçekten ödememesini isterdim. Temu sepette vergi nedense gözükmüyor. Ben mi yanlış yere bakıyorum acaba? Eki Görüntüle 191999

Ödeme aşamasına geldiğinde gösterecektir. Asıl eğlencesi orada :D