Thanos

Üstün
YemekSepeti'ni sık sık kullanıyorum, geçenlerde yediğim yemeklerin e-mail üzerinden faturalarına bakayım dedim. Hepsini 20-25 lira olarak fatura kesmişler, şikayet etsen ayrı etmesen ayrı dert. Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Sahte fatura düzenlemek TCK ve VUK bakımından cezai sonuçlar doğurabilir. Söylediğinizin pek muhtemel olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen bir hata vardır. Detayları iletirseniz bakalım.

Ben de merak ettim baktım yalnızca kargo ücretinin faturası kesilmiş.
Arkadaşın da dediği gibi bu faturayı restoran veya işletme sahibi kesiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum üstteki monokrom profilli arkadaşın söylediği gibi. Kendi maillerime bakınca konu Sahibi'nin söylediği durumu fark ettim.

1771881280837.webp

Acıbadem hastanesi binlerce liralık tedavi sonrasında fatura kesmedi. "Sistemde hata" diyerek geçiştirdiler ve e–posta adresime fatura göndereceklerini söylediler. Birkaç gün sonra fatura e–postası diye aylar önce gittiğim başka bir randevunun makbuzunu gönderdiler. Koskoca özel hastane devleti dolandırıyor. Şikayet etseydim bile onların "güçlü avukatları" bir şekilde beni suçlu bulurlardı. YemekSepeti de benzer bir şey yapıyorsa şaşırmam.

Bu yeni bir durum değil. Yemeksepeti siparişin tamamına değil, sadece kendi komisyonuna fatura kesiyor. O yüzden 20–25 TL görüyorsun. Asıl satış fişini restoranın kesmesi gerekiyor ama çoğu zaman kesilmiyor. Hukuken yanlış, kullanıcı açısından can sıkıcı. Şikayet etsen haklısın, etmesen de sistem böyle dönüyor.