peaceswitz

Becerikli
Merhaba, bütçem maksimum 1.500 TL ve sadece Trendyol veya Hepsiburada üzerinden alabilirim. SATA ve 500GB olması şart. Kronik sorunu bulunmayan model arıyorum.

Kronik sorun dedikleri yüzdesel sağlık düşmesi ise bu bir sorun değil. İnsanlar yüzdesel sağlığı direkt SSD ömrü sandıkları için düşmeye başlayınca SSD ölecek sanıyor.

Bu modelde sağlığın hızlı düşmesinin temel nedeni, ürün için belirtilen TBW değerinin düşük olması. Haliyle veri yazdıkça sağlık da düşüyor ama önemli bir veri değil, %50 veya %0 olunca SSD ölmüyor. Önemli olan NAND ömrü, S.M.A.R.T. verileri.

Neyse, en son Vatan'da 1.150 TL idi. Oraya bir bak. Olmadı MSI S270 al, o da aynı özelliklere sahip. Phison S11 kontrolcü ve BiCS5 TLC NAND ile geliyor.

Kioxia Exceria Amazonda 1300 TL. Diğer sitelerde de muhtemelen benzer fiyatlardadır.
Onların hepsi "eski versiyon" Kioxia EXCERIA SATA modeli. Yenilerinde bir sıkıntı yok.
Öyle bir durum şu an yok PNY SSD ömrünü doldurunca aldım bir süredir kullanıyorum sadece sanki veri işlemesi biraz daha yavaş hissettirdi PNY'den sonra başka bir sorun görmedim.
Kronik sorun dedikleri yüzdesel sağlık düşmesi ise bu bir sorun değil. İnsanlar yüzdesel sağlığı direkt SSD ömrü sandıkları için düşmeye başlayınca SSD ölecek sanıyor.

Bu modelde sağlığın hızlı düşmesinin temel nedeni, ürün için belirtilen TBW değerinin düşük olması. Haliyle veri yazdıkça sağlık da düşüyor ama önemli bir veri değil, %50 veya %0 olunca SSD ölmüyor. Önemli olan NAND ömrü, S.M.A.R.T. verileri.

Neyse, en son Vatan'da 1.150 TL idi. Oraya bir bak. Olmadı MSI S270 al, o da aynı özelliklere sahip. Phison S11 kontrolcü ve BiCS5 TLC NAND ile geliyor.
Hepinize teşekkür ederim. Kioxia tercih ettim geldiğinde yazma/okuma testlerinide yüklerim.