Bütçe
1.500 TL

gnuginar

Uzman
Merhaba.

Yeni satın almış olduğum masaüstü sistem için adaptör almak istiyorum. 1000 Mbps internet kullanıyorum ve dolayısıyla desteklemesi gerekiyor. Ek olarak Bluetooth ve Linux destekli olması gerekiyor.

Anakartımın üzerinde PCIEX1 yuvası mevcut. Sanırım buraya bağlantı yapabilirim. Daha sonra adaptör yanında gelen USB kablosunu F_USB1 portuna bağlamam gerekiyor değil mi?

Aklımda şu model var fakat Linux desteklediğinden emin değilim. Cevaplar için teşekkür ederim. @Hasan Merkit @Cruslan

Screenshot 2025-07-15 at 18-38-38 B650M S2H (Rev. 1.0) - Tanıtım Anakart GIGABYTE.webp

TP-Link Archer TX20E tum aradiklarini bir arada bulunduruyor. Linux destegi de var. 1800 mbps

TX50E modelinin Linux driveri yok sitesinde.

Edit : Reddit'te bir kullanici Arch Linux'ta calistigini yazmis ama Ubuntu ya da baska bir dagitimdaki kernel desteklemiyor olabilir TX50E'yi.

Son düzenleme:

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Her ihtimale karşı TX20E modeli almak daha mantıklı gözüküyor. Bir kullanıcı TX20E modelinin Ubuntu ile çalıştığını yazmış. Ek olarak yorumda yazdığı gibi bluetooth için F_USB1 portunu mu kullanmalıyım? Bir bilginiz var mı? Bu sorunun cevabını edinebilirsem sipariş edeceğim.

wifi card2.webp

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Her ihtimale karşı TX20E modeli almak daha mantıklı gözüküyor. Bir kullanıcı TX20E modelinin Ubuntu ile çalıştığını yazmış. Ek olarak yorumda yazdığı gibi bluetooth için F_USB1 portunu mu kullanmalıyım? Bir bilginiz var mı? Bu sorunun cevabını edinebilirsem sipariş edeceğim.

Eki Görüntüle 163625
TX20E'nin manualinde de oyle gorunuyor. Bu durumda bana aslinda bu kart sadece bir Wi fi karti, uzerindeki bos alana da USB BT sikistirmislar gibi geldi. Cok daha ucuza bir BT adaptoru ve bir Wi fi karti almak ayri ayri daha mantikli olmaz mi?

Fazla USB portu işgal etmek istemiyorum. Ek olarak PCI yuvası daha iyi bağlantı sağlamaz mı?
İcerideki USB portuna baglaniyor zaten BT. Linkte verdigim manualde de ara kabloyu USB'ye baglamazsaniz BT calismayacak yazmislar zaten. BT'nin PCIe ile bir ilgisi yok. Bir de sunu buldum. 700 TL. Saticiya Linux icin soru sorun isterseniz.

İcerideki USB portuna baglaniyor zaten BT. Linkte verdigim manualde de ara kabloyu USB'ye baglamazsaniz BT calismayacak yazmislar zaten. BT'nin PCIe ile bir ilgisi yok. Bir de sunu buldum. 700 TL. Saticiya Linux icin soru sorun isterseniz.

Daha bilindik olduğu için TP-Link düşünüyorum hocam. Ürün yorumlarında "low-profile" bracket gerekebildiğini yazmışlar. Bu durum kasayla ile alakalı bir konu mu? DeepCool CC560 V2 modelini kullanıyorum.

Daha bilindik olduğu için TP-Link düşünüyorum hocam. Ürün yorumlarında "low-profile" bracket gerekebildiğini yazmışlar. Bu durum kasayla ile alakalı bir konu mu? DeepCool CC560 V2 modelini kullanıyorum.
Minnak kasa kullanmiyorsaniz bracket degistirmenize gerek yok. Mercusys'nin Amazon yorumlarinda Linux ile calistigini yazmislar. Bir goz atin isterseniz. Ubuntu ve Fedora ile calisiyorsa digerlerinde de sorun cikarmaz herhalde.

Minnak kasa kullanmiyorsaniz bracket degistirmenize gerek yok. Mercusys'nin Amazon yorumlarinda Linux ile calistigini yazmislar. Bir goz atin isterseniz. Ubuntu ve Fedora ile calisiyorsa digerlerinde de sorun cikarmaz herhalde.

Cevap için teşekkürler. Yine de TP-Link alacağım gibi gözüküyor. Bluetooth fonksiyonunun çalışmaması riski için UB500 bluetooth adaptörü ile birlikte sipariş edeceğim. Eğer bir sıkıntı olursa satıcı Amazon olduğu için iade etmek kolay olur diye düşünüyorum. Problemle karşılaşırsam Mercusys alabilirim.

Cevap için teşekkürler. Yine de TP-Link alacağım gibi gözüküyor. Bluetooth fonksiyonunun çalışmaması riski için UB500 bluetooth adaptörü ile birlikte sipariş edeceğim. Eğer bir sıkıntı olursa satıcı Amazon olduğu için iade etmek kolay olur diye düşünüyorum. Problemle karşılaşırsam Mercusys alabilirim.
BT adaptor siparisini erteleyin, eger uzerindeki calismazsa verirsiniz.