Bütçe
1.500 TL
Ajazz bu arada görsellerde gözüktüğü kadar renkli değil. Amazon sitesinde gezerseniz renklerini net gösteren ilanlar da var. Ama açıkcası TKL uygunsa Aigo switchi bana göre daha iyi. Ben Ajazz brown switchinden geçtim ve memnunum. Bayağı sessiz.

Fizz dediğin buysa önermiyorum. F1 tuşları olan yani TKL bir klavye daha iyi olacaktır. F1 tuşlarının yokluğu çok deli ediyor ve bu klavyelerin F1 tuşlarını aktif etme kısayolları falan oyun oynarken pratik olmuyor.

Redragon alma fikrin varsa F1 tuşlu olan şu versiyonu var mış. Ama klavye hakkında bir fikrim yok.

Aigo kablosuz olduğunu da unutmayın. O da bir avantaj. Şu an mesela kablosuz kullanıyorum. Kaç gün gittiğini ölçemem ama kablosuz kullanmaya başlayalı 3 gün oldu herhalde. Halen şarjı bitmedi.
Zaten laptopta kullanacağım için dediğiniz gibi kablosuz büyük bir avantaj olacaktır benim için. Marka fikrim yok açıkçası uzun bir süredir görüp durduğum için sormak istedim. Kafama en çok yatan Aigo şu an. Rica etsem sizdekinin fotoğrafını atabilir misiniz?

Odamın sarı ışığı ve kötü kameram ile bu kadar oldu. Beyaz tuşları bu sarı ışık ile anlaman imkansız. Kamera kaynaklı renkleri de kötü duruyor. Birazcık eskiden kullandığımız ve uzun süre durunca sararan, dolar yeşiline dönen Microsoft klavyelerine de benziyor. İstiyorsan siyahı da alınabilir. Klavyeyi sürekli temizlemesem de, genel olarak temiz kullanmaya çalışırım. İleride tuşlar ne kadar kirlenir bilemiyorum. Zaten biraz borçları azaltayım farklı bir klavyeye geçeceğim. Medya tuşlarından dolayı aklımda şu var. Ama ileride farklı bir klavye bulursam fikrim değişebilir.

Renkli tuşlar kombinasyonlara göre seçilmiş. Atıyorum FN+F8 medyaları durdur ve başlat yapıyor. Tek sıkıntısı şimdi aklıma geldi. İngilizce dizilim olduğundan galiba 9 üzerinde ( işareti SHIFT+8 basarak yapıyorsun. Yani ezbere biliyorsan bunlar rahatsız etmez.

WhatsApp Görsel 2025-04-15 saat 19.20.10_3f415c7b.webp

Hatta senin için kutu içeriğine baktım. Sökme için bir aparat, yedek olarak da iki enter tuşu(biri numpad tarafındaki için), silme tuşu ve esc tuşunun yedek mavi renkleri var. Yani turuncu renkteki tuşların mavi yedekleri var. İki tane de switch göndermişler.

Son düzenleme:
Odamın sarı ışığı ve kötü kameram ile bu kadar oldu. Beyaz tuşları bu sarı ışık ile anlaman imkansız. Kamera kaynaklı renkleri de kötü duruyor. Birazcık eskiden kullandığımız ve uzun süre durunca sararan, dolar yeşiline dönen Microsoft klavyelerine de benziyor. İstiyorsan siyahı da alınabilir. Klavyeyi sürekli temizlemesem de, genel olarak temiz kullanmaya çalışırım. İleride tuşlar ne kadar kirlenir bilemiyorum. Zaten biraz borçları azaltayım farklı bir klavyeye geçeceğim. Medya tuşlarından dolayı aklımda şu var. Ama ileride farklı bir klavye bulursam fikrim değişebilir.

Renkli tuşlar kombinasyonlara göre seçilmiş. Atıyorum FN+F8 medyaları durdur ve başlat yapıyor. Tek sıkıntısı şimdi aklıma geldi. İngilizce dizilim olduğundan galiba 9 üzerinde ( işareti SHIFT+8 basarak yapıyorsun. Yani ezbere biliyorsan bunlar rahatsız etmez.

Eki Görüntüle 140943

Hatta senin için kutu içeriğine baktım. Sökme için bir aparat, yedek olarak da iki enter tuşu(biri numpad tarafındaki için), silme tuşu ve esc tuşunun yedek mavi renkleri var. Yani turuncu renkteki tuşların mavi yedekleri var. İki tane de switch göndermişler.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için hocam. Aigo A68 alacağım sanırım. 87 tuşlu modeli nedense hoşuma gitmedi. A100 de büyük geldi gözüme. Aklımdaki soruları giderdiniz. Teşekkür ederim. :)