tridyboos

Uzman
Sistemimde 2 yıldan uzun süredir kullandığım Aerocool VX Plus 600 PSU var ve 1 aydır PC arada sırada reset atıyor. Hatta Minecraft’da shader açarsam 2–3 dakika sonra reset atıyor. GPT’ye sordum; bu PSU’larda voltaj dalgalanması nedeniyle kronik sorun var mış. Uygun fiyata PSU atabilecek var mı? 1.500 TL’ye en az sorunlu bir model lazım. Sistemimde 3060 ve Ryzen 5 5600G var; yani 600–700 W PSU olursa iyi olur. Zaten GPT dedi ki benim PSU 350 W’ı zor veriyormuş.

psu
bu nasıl

Son düzenleme:
En basitinden attiginiz PSU'da -yazmadiklarina gore- Aktif PFC bile yok. 12-13 yillik PSU'larda bile olan ozellikten kismislar. Bunu demem bile yeterli olur kalite farki hakkinda umarim. Her sey 80+ sertifikasi degil maalesef.

En basitinden attiginiz PSU'da -yazmadiklarina gore- Aktif PFC bile yok. 12-13 yillik PSU'larda bile olan ozellikten kismislar. Bunu demem bile yeterli olur kalite farki hakkinda umarim. Her sey 80+ sertifikasi degil maalesef.
Atmış olduğunuz PSU’nun açıklamasında da o sertifikayı göremedim. Baktım ve benim şu anda kullandığım PSU’da o sertifika var mış, ama ne oldu? PSU’dan dolayı PC reset atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: