soğutucuyu net değiştircem zaten pc yi yeni topladm 100 fps de akıcı değil oyun 97 dereceden de inmiyor tilt oldum aşırı şekilde adam akıllı oynatmıyor ztn sogutucuya dikkat etmeden almıstım. şimdi sadece soğutucu alayım ozmn anakart gereklimi performansa düşüş yaşarmıyım biostaki pbo ayarlarını yapmazsamPBO+Curve optimizer yapmak istiyorsan evet, tak çalıştır kullanacaksan hayır. Phantom Spirit tarzı bir soğutucu almadıkça da 1000 TL civarı kule tipi soğutucular benzer performansı gösterecektir. Bütçene göre alabilirsin, B650M-R olsaydı kartın -20 Undervolt verirdin, 1000 TL'lik Thermalright ile Phantom performansı alabilirdin stok haline göre mesela. Fark bu olurdu. Tak çalıştır kafasındaysan, sadece soğutucu almalısın, aksi halde en düşük alacağın kart bu olur:
![]()
Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.009,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Hazır sistem firmalarının tuzağıdır bu, kartı a620 yaparlar, RAM'leri 5600 CL48 falan yaparlar, Fazeon kasa+PSU kullanırlar, 250-300 TL'lik fason soğutma takarlar. O sistem 30K ise senin üzerine 2-3K koyup düzeltmen lazım bu şekilde, A620'yi B650M falan yapman gerekirdi, 250 TL'lik soğutucu hele asla kabul edilir yanı yok. @winkle0x
Şu anda 1000 TL bütçen varsa çift fanlı kule tipini al geç, idare eder seni. 70 derece civarında tutabilmesi gerekli. Tak çalıştır sıkıntı olmaz bu işlemcilerde, 10 derece yüksek çalışsın önemli değil. Asıl olay sendeki gibi 95 dereceye vurup da 4 GHz'de takılı kalması, kendini boostlayamıyor bile, frametime droptan dolayı oyun oynatmaz sana.
Core Performance Boost-disable yapabilirsin o kartta, bir de SoC/NB voltaj-AMD Overclocking diyip 1.2 girebilirsin, Bu olur en fazla.
CPB disable yapmak da performans kısar, işlemci boostlamaz, zaten sende şu anda da boostluyor sayılmaz, can çekişiyor diyebiliriz 95 derecede.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 1.000-1.500 TL
- Makaleler
- 1
Soğutucu değiş, sonra bakarsın anakart işine, acelesi yok. Phantom spirit ciddi zam yedi, daha doğrusu F/P oranı bozuldu diyebiliriz. 1500 TL civarında çok iyiydi. 2000 TL oldu. Phantom işini fazlasıyla görür, diğer türlü 1000 TL'ye Termalright alabilirsin ama çok tatmin etmeyebilir. Oyun esnasında 70 civarı olacağını düşünüyorum yine de, içinden TF4 macun geliyor bir de tek fanlı modellerin, Phantom'da TF7 geliyor.soğutucuyu net değiştircem zaten pc yi yeni topladm 100 fps de akıcı değil oyun 97 dereceden de inmiyor tilt oldum aşırı şekilde adam akıllı oynatmıyor ztn sogutucuya dikkat etmeden almıstım. şimdi sadece soğutucu alayım ozmn anakart gereklimi performansa düşüş yaşarmıyım biostaki pbo ayarlarını yapmazsam
2k ya kadar cıkartırım bütçeyi ondan yana sıkııntı yok rgb li beni uzun süre götürücek cok ısınmadan performans arttırıcak bi sogutucu lazım işlemcide bios ayarları flan hiç yapmadım ztn sınırlı anakartta yapmam gerekirse eğer anakartta alıcam kafama taktım yani pc yeni istedigim performansı alamıyorum işten geliyorum ve oyun oynayamıyorum adam akıllıSoğutucu değiş, sonra bakarsın anakart işine, acelesi yok. Phantom spirit ciddi zam yedi, daha doğrusu F/P oranı bozuldu diyebiliriz. 1500 TL civarında çok iyiydi. 2000 TL oldu. Phantom işini fazlasıyla görür, diğer türlü 1000 TL'ye Termalright alabilirsin ama çok tatmin etmeyebilir. Oyun esnasında 70 civarı olacağını düşünüyorum yine de, içinden TF4 macun geliyor bir de tek fanlı modellerin, Phantom'da TF7 geliyor.
- Makaleler
- 1
B650M-R ya da B650M-K ve Phantom Spirit alırsan başın ağrımaz bütçe varsa. Hazır sistem alırken körü körüne almaman gerekiyor, özelleştirme yapman lazım yoksa bu tarz oyunlar yapıyorlar kafalarına göre. 250 TL Fazeon soğutucu, Fazeon güç kaynağı, 5600 CL48 RAM, say say bitmez. Hepsi fason üretim ve kalitesiz ürünler.2k ya kadar cıkartırım bütçeyi ondan yana sıkııntı yok rgb li beni uzun süre götürücek cok ısınmadan performans arttırıcak bi sogutucu lazım işlemcide bios ayarları flan hiç yapmadım ztn sınırlı anakartta yapmam gerekirse eğer anakartta alıcam kafama taktım yani pc yeni istedigim performansı alamıyorum işten geliyorum ve oyun oynayamıyorum adam akıllı
valla ekran kartı bide işlemci güzel geldi soğutucuyula anakarta dikkat etmedim o sıra unuttum direk sipariş ettim 2 hafta oldu ztn akıcılık sorrunuda ısıdan kaynaklanıyorms simdi bakalım 1 2 haftaya soğutucu sipariş vericem anakartla birlikteB650M-R ya da B650M-K ve Phantom Spirit alırsan başın ağrımaz bütçe varsa. Sistem özelleştirirken körü körüne almamalısın, bu tarz şeyler yapıyorlar sonra canın sıkılıyor çünkü.
- Makaleler
- 1
Termal throttle vurduğu için oyun oynatmaz sana doğru düzgün. Drop yer durursun. Asıl çözüm Phantom Spirit almak olur, kökten çözer senin sorununu, bir de A620 yakışmaz 7500F'e bile, -20 -25 vermek varken neden stokta kullanayım. +200 Boost da verebiliyorsun hatta. A620'de hepsi kısıtlı, sadece tak çalıştır yapacaksın. Aynı fiyata B650M-R var neredeyse, en kötü 500-1000 TL fazlasına.valla ekran kartı bide işlemci güzel geldi soğutucuyula anakarta dikkat etmedim o sıra unuttum direk sipariş ettim 2 hafta oldu ztn akıcılık sorrunuda ısıdan kaynaklanıyorms simdi bakalım 1 2 haftaya soğutucu sipariş vericem anakartla birlikte
iyi ozmn ben bi kaç haftaya alıcam peki önerebilcegin 1k 2k arası rgbli başka sogutucu var mı rgb takınlıyım biraz o olmazsa olmazTermal throttle vurduğu için oyun oynatmaz sana doğru düzgün. Drop yer durursun. Asıl çözüm Phantom Spirit almak olur, kökten çözer senin sorununu, bir de A620 yakışmaz 7500F'e bile, -20 -25 vermek varken neden stokta kullanayım. +200 Boost da verebiliyorsun hatta. A620'de hepsi kısıtlı, sadece tak çalıştır yapacaksın. Aynı fiyata B650M-R var neredeyse, en kötü 500-1000 TL fazlasına.
- Makaleler
- 1
Phantom RGB'lisi yoksa bunu al en aşağı:iyi ozmn ben bi kaç haftaya alıcam peki önerebilcegin 1k 2k arası rgbli başka sogutucu var mı rgb takınlıyım biraz o olmazsa olmaz![]()
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm 6 x 6mm Isı Borulu AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Mükemmel performans için altı saf Bakır ısı borusu ve optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120 mm fanlar.
AIO istersen F/P bu var:
Enermax LIQMAXFLO ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu (ELC-LMF240T-ARGB) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Fan hızı 3.000 rpm’ye kadar çıkan VRM FANI daha iyi hava akışı sağlar. CPU’yu çevreleyen bileşenlerin sıcaklıklarını etkili bir şekilde düşürmek için, özellikle hız aşırtma senaryolarında.
Enermax radyatörü kalın, kasa uyumluluğu kontrol et almadan önce. En alt bu 2 modeli al alacaksan, tak çalıştır sistemi idare eder bu ikisi. Phantom Spirit daha iyi olur.
Anakart olarak da bu ikisi limitlenmek istemiyorsan:
Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.009,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
ve
Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Bütçeniz dahilinde bunu öneririm.![]()
Thermalright Assassin Spirit 120 Hava Soğutucu
Hem AMD hem de Intel ana akım platformlarını destekler. Oyun ve ağır iş yükleri altında CPU’yu serin ve sabit tutar.www.gaming.gen.tr
Bütçenizi zorlayabiliyorsanız Phantom spirit ( https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ ) modeli çok daha iyi olur. 9800X3D'yi bile uygun sıcaklık bareminde tutabilecek kapasiteye sahip neredeyse.
A modelde de UV yapabilirsiniz. Fakat genel anlamda b serisi daha iyi olur.
A serisinde UV desteği geldi mi? AM4 A serisinde yapilamiyordu.
Bu konuda yanlışım var mış. A serisinde doğrudan UV'de yapılmıyor, tekrardan baktım.A serisinde UV desteği geldi mi? AM4 A serisinde yapilamiyordu.
3. Parti uygulama lazım.
Not: Bazı kişiler BIOS dosyalarımda var diyor. Onu bende çözemedim.
Merhaba 7500F işlemciye undervolt yapmak istiyorum. Cinebench testinde maksimum 1.235v görüyor işlemci. 1.160'a çekmek istiyorum ama voltajı sabitlemek istemiyorum.
Buradaki sarı olan ayarı kaça getirmem lazım ve offset modda mı durması gerekiyor? Soğutucum TR Phantom Spirit SE Cinebench R23 testinde 72 derece görüyorum.
Buradaki sarı olan ayarı kaça getirmem lazım ve offset modda mı durması gerekiyor? Soğutucum TR Phantom Spirit SE Cinebench R23 testinde 72 derece görüyorum.
- Vipereyes
- 7500f ryzen ryzen 7500f undervolt
- Forum: Overclock ve Soğutma
Yeni konular
-
Elektronik Game Garaj X7T | i7-14650HX & RTX 5070 (12 GB) - 83.599 TL
- mortem.dll
-
E-KPSS ortaöğretim sınavı zor mu ve atanmak için kaç puan alınmalı?
- Alex Mason
-
-
-
-
Elektronik Game Garaj R9T 9955HX & 5070 Ti C1 laptop 99.999 TL
- Unlishimaide
-