Bütçe
1.500 TL

Lowin

Üyecik
Merhaba Vento VG4202FL kasam var. Kasanın kendi fanları ile kullanıyorum. ARGB fanlara geçmek istiyorum. Rampage 7C-120s fanları almak istiyorum. Anakartım ASUS Prime B650M-F, ASUS Armoury Crate'den hepsini kontrol etmek istiyorum. Ekstra bir şey almama gerek kalır mı? Fanlarım direkt PSU'dan güç alıyor. Anakarta mı bağlamam gerekli mi hız ayarı için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Vento VG4202FL kasam var. Kasanın kendi fanları ile kullanıyorum. ARGB fanlara geçmek istiyorum. Rampage 7C-120s fanları almak istiyorum. Anakartım ASUS Prime B650M-F, ASUS Armoury Crate'den hepsini kontrol etmek istiyorum. Ekstra bir şey almama gerek kalır mı? Fanlarım direkt PSU'dan güç alıyor. Anakarta mı bağlamam gerekli mi hız ayarı için?

• Rampage 7C-120s fanları, ARGB aydınlatma desteği ile geldiği için bu fanları kullanarak görsel estetiği artırabilirsiniz.
  • Fanların ARGB özelliklerini kullanabilmek için anakart bağlantısı gerekecek. Bu fanların bir kontrolör üzerinden veya doğrudan anakarta bağlanması lazım.
  • ASUS Prime B650M-F anakartınızda ARGB özelliğini destekleyen bir ARGB çıkışı bulunuyor. Bu çıkışı kullanarak fanların aydınlatmasını kontrol edebilirsiniz.
  • Hız ayarı için fanları doğrudan PSU'dan (güç kaynağı) bağlamak ile birlikte, hız kontrolü için fanları anakarta bağlamanız gerekecek. Bu sayede BIOS veya ASUS Armoury Crate üzerinden fan hızını ayarlayabilirsiniz.

Adımlar:
1. Fanları kutusundan çıkarın ve uygun yönde monte edin.
2. Fanların 4-pin güç kablolarını doğrudan PSU’ya bağlayın.
3. Fanların ARGB kablosunu anakart üzerindeki ARGB konektörüne bağlayın.
4. Fanların PWM veya DC kablosunu anakarta bağlayın (fan hız kontrolü için gerekli).
5. ASUS Armoury Crate yazılımını açın ve fanların aydınlatma ve hız ayarlarını yapın.

Bu adımları takip ederek ARGB fanlarınızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer ek bir kontrol cihazına ihtiyaç duyarsanız, üretici tarafından sağlanan detaylar ve kullanım kılavuzunu incelemenizi öneririm.